Lázně Luhačovice lákají Slováky jako atraktivní zaměstnavatel

Datum: 21.10.2016 Autor: Paper Life Přečteno: 1270
/images/clanky/1477051065_p-rodn-uhli-it-koupel-z.jpg

Lázně Luhačovice, a. s., si dlouhodobě udržují pozici Slováky nejnavštěvovanějších českých lázní. Zároveň však poskytují Slovákům i možnost dobrého zaměstnání v atraktivním prostředí světoznámých lázní.




Lázně Luhačovice, a. s., si dlouhodobě udržují pozici Slováky nejnavštěvovanějších českých lázní. Zároveň však poskytují Slovákům i možnost dobrého zaměstnání v atraktivním prostředí světoznámých lázní. Ze současných 600 osob, které akciová společnost Lázně Luhačovice zaměstnává, je 32 původem ze Slovenska. Pravděpodobně jde i o nejvyšší počet Slováků zaměstnaných v jedněch z českých lázní. Společnost hodlá počty zaměstnaných Slováků zvyšovat a nahradit tak úbytek českého personálu, který dlouhodobě chybí, hlavně kvůli práci v Německu a Rakousku. Informoval o tom výkonný ředitel Lázní Luhačovice, a. s., Jiří Dědek.

„Luhačovice nejsou jen cílem lázeňských a wellness pobytů, či jednodenních výletů, ale více než 100 let i tradičním zaměstnavatelem Slováků a místem setkávání české a slovenské kulturní a politické reprezentace. Důvodem je jazyková, kulturní a geografická blízkost a bohatá historie vzájemných vztahů. Luhačovice jsou po silnici vzdáleny pouhých 25 km od hraničního přechodu Drietoma - Starý Hrozenkov, 54 km od Trenčína a 165 km od Bratislavy. Tato blízkost zatraktivňuje Luhačovice, neboť umožňuje zaměstnancům bezproblémové dojíždění z místa trvalého bydliště například na celý týden. Slováci v Luhačovicích nejčastěji zastávají pracovní pozice fyzioterapeutů, dále masérů a všeobecných sester,“ konstatoval J. Dědek.

Poukázal také na to, že zaměstnávání Slováků je bezproblémové, v ČR se uznávají doklady o vzdělání a praxi. Zkušenosti s nimi jsou velmi pozitivní. „V současnosti bychom rádi posílili tým a proto i na Slovensku hledáme nové pracovníky. Zájem máme o fyzioterapeuty, lékaře, maséry, číšníky, servírky a kuchaře. Lázně mohou nabídnout i ubytování za velmi přijatelné sumy. V současnosti navíc proběhly a probíhají rekonstrukce ubytovacích kapacit s cílem zvýšit jejich standard na vyšší úroveň,“ konstatoval J. Dědek.

Slováky oslovuje, vedle historie, i geografická blízkost, když do Luhačovic mají mnozí blíže než do slovenských lázní. Ubytování a služby uspokojí jak milovníky luxusu, tak i klienty upřednostňující cenově dostupný standard. V neposlední řadě je pro ně lákadlem jedinečnost a vzácnost Luhačovických minerálních vod. V posledních letech se pobytová návštěvnost Lázní Luhačovice ustálila na čísle kolem 2000 Slováků ročně. V posledních letech přitom využívá služeb společnosti více než 30 000 klientů. Klientelu tvoří z téměř 90 % domácí a z cca 10 % zahraniční hosté převážně z Rakouska, Slovenska, Německa, Izraele, Ruska, USA, Kanady a dalších sousedních evropských zemí. Pravidelnými hosty Lázní Luhačovice jsou přední osobnosti politického, společenského a kulturního života České republiky, předseda vlády, parlamentu, poslanci, umělci, významní podnikatelé a manažeři.

Jedním z hlavních lákadel pro slovenské návštěvníky jsou díla architekta Dušana Jurkoviče, ke kterým patří například Jurkovičův dům, Vila Chaloupka, Vila Jestřabí, Vodoléčebné lázně, Říční a sluneční lázně a Hudební pavilon. Jen málokdo přitom ví, že tato díla byla vytvořena během pouhých tří let. Čeští a slovenští buditelé hledali počátkem 20. století protipól Karlových Varů a právě s tím souvisí příchod a působení Dušana Jurkoviče v Luhačovicích. Kromě Jurkoviče zde působily začátkem minulého století další dvě významné osobnosti - národní buditel, lázeňský lékař a iniciátor setkání Čechů a Slováků MUDr. Pavel Blaho a správce Cyril Holubi, který založil v Luhačovicích místní odbočku spolku českoslovanské jednoty.

Lázně Luhačovice, a. s. - profil společnosti

Akciová společnost Lázně Luhačovice byla založena v roce 1992 a patří mezi největší lázeňská zařízení České republiky. V oboru léčby dýchacích cest jsou profilovým a hlavním léčebným zařízením. V současnosti disponuje ubytovací kapacitou 1300 lůžek v 7 hotelech, z toho je 500 lůžek v kategorii 4 hvězdičkových hotelů, 10 penzionech a 2 dětských léčebnách. Služby poskytuje v průměru 550 zaměstnanců, z toho je 17 lékařů a 170 osob zdravotnického personálu. Akciová společnost byla osmkrát zařazena mezi 100 TOP obdivovaných firem České republiky. Lázně Luhačovice nabízejí svým hostům i zaměstnancům nejen lázeňskou léčbu, ale také možnost aktivního odpočinku, kulturní a společenské vyžití.

Lázně Luhačovice, a. s., a Léčebné lázně Jáchymov, a. s., společně tvoří největší lázeňskou skupinu v České republice Spa & Wellness Nature Resorts.

Více informací: www.LazneLuhacovice.cz a www.HotelAlexandria.cz.

Kontakt na personální oddělení pro zájemcev o zaměstnání:

Mgr. Vladimíra Juřeníková, personální manažerka, tel.: +420 577 682 204, e-mail: jurenikova@lazneluhacovice.cz



Doporučujeme navštívit

Hubneme cvičením.cz 

Jednoduchý a rychlý způsob, jak na trvalo zhubnout. Rady a tipy jak správně cvičit.  

Stavební rozpočty - Josef Kulda 

Stavební rozpočty a kalkulace staveb vám vytvoří rozpočtář Josef Kulda.

E-shop za skvělou cenu

Profesionální nástroj na správu internetových obchodů. Možnost pronájmu nebo odkoupení e-shopu.

Levná dovolená u moře

Přijďte si vybrat z nabídky více než 150 zemí svojí pohodovou a levnou dovolenou u moře.

Webtown.cz

Vytvoříme pro vás www stránky, eshop nebo systém na míru. To vše za lidové ceny.

Nejnovější články

Firemní identita

Firemní identita neboli Corporate Identity je základní nezaměnitelný vizuální styl firmy nebo společnosti.

Přeměna půdy na obytný prostor

Mnoho majitelů domů uvažuje o přeměně staré půdy využívané pouze jako skladiště na komfortní obytný prostor.

Ortopedická pracovní obuv

Mnoho lidí nemůže nosit standardní bezpečnostní obuv kvůli problémům s chodidly. Aby nemuseli používat drahou, na míru vyrobenou obuv, přichází uvex s produktem uvex motion 3XL.

Rekonstrukce panelových domů

Životnost domů a stavebních materiálů není věčná. Stárnutí a poškození se po určité době týká i panelových domů. Kvalitní rekonstrukcí lze nejen prodloužit životnost budovy, ale i zkvalitnit komfort bydlení.

Ochranná obuv se systémem uvex xenova®

Systém uvex xenova® je vysoce výkonný bezpečnostní systém zcela bez kovů pro ochranu chodila v ochranné obuvi.

Proč vlastně používat CRM systém?

CRM systém je každodenním nepostradatelným pomocníkem, bez kterého se žádná firma v rámci svého životního cyklu dříve nebo později neobejde. Díky CRM systému tak získáte přehlednou centralizovanou databázi, kde můžete...

Marketing nemusíte řešit svépomocí

Marketing je nedílnou součástí každého podnikání. I ti podnikatelé, kteří si myslí, že marketing nepotřebují, se bez něj neobejdou.

Zasklené lodžie zvyšují komfort bydlení

Možnost využívat balkony a lodžie i za nepříznivých povětrnostních podmínek umožnuje jejich zasklení. Zasklením balkonu zvýšíte komfort svého bydlení.

Podpořte nás

Přidejte na vaše stránky ikonku e-článků a podpořte tak kvalitu zdejšího obsahu.

<a href="http://www.e-clanky.cz" title="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma"><img src="http://www.webtown.cz/bannery/banner_88_31.gif" alt="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma" /></a>

e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma

Novinky a Aktuality

Konečně...

23.01.2011 Tak konečne jsme zpracovali všechny čekající články na schválení :) Snad to takhle pujde i v budoucnu

Pomalé schvalování

29.08.2010 Omlouváme se všem, za mezeru ve schvalování článků, jenž je způsobena našim válením se na pláži :). Tento týden dáme vše do pořádku

Soutěž o banner na hlavní stránce

26.08.2009 Připravili jsme pro vás soutěž o umístění banneru na hlavní stránce