Scientologové slavnostně přestřihli pásku historické budovy církve v Buffalu

Datum: 31.07.2012 Autor: Zuzana Leová Přečteno: 699

| Buffalo, New York, USA, 30. června 2012 |

Více než 1000 scientologů z města Buffalo a okolí se sešlo v sobotu 30. června, aby oslavili znovuotevření Scientologické církve Buffalo.

Scientologická církev
Scientologie

Slavnostní znovuotevření se konalo na počest přeměny Ideálního sídla Scientologické organizace (Ideální organizace) s plochou 3.800 m2, aby lépe vyhovovala stále rostoucí kongregaci a rozšíření humanitárních programů církve pro širokou veřejnost v severní části státu New York.



Historická budova církve, původně postavená v roce 1898, stojí v historické čtvrti Allentown. Velkolepé neoklasicistické rysy Beaux Arts

byly během přeměny zrekonstruovány a zachovány. Pozoruhodné průčelí budovy dnes opět vypadá tak, jak vypadalo na přelomu 20. století - charakteristické žlutohnědé cihly vyzdobené glazurovanou keramikou s vápencovým lemováním. Také interiéru byl navrácen jeho původní lesk, od mozaikových a dubových podlah až po důkladně vymodelované dekorativní římsy, které zdobí vyvýšené stropy.



Jako Ideální organizace odpovídající standardům 21. století stojí tato historická budova připravena sloužit městu Buffalo v nadcházejících desetiletích. Důležitost této události byla podtržena účastí pana Davida Miscavige, předsedy rady Centra náboženské technologie a duchovního vůdce Scientologického náboženství, který celou slavnost vedl.

Ve svém proslovu k pracovníkům církve a veřejnosti řekl: "Dnes se dostáváme o krok dál, na místo, kde jsou možnosti úspěchů nekonečné. To však zároveň znamená, že všichni, kteří jsou zde přítomní dnes, budou hrát důležitou roli už zítra. Neboť od této chvíle vám patří jedinečné zdroje pro způsobení pozitivních změn a tím i prostředky k poskytování podpory všem lidem dobré vůle a pomoci těm, kteří ji potřebují, bez ohledu na jejich situaci."



Pan Tim Lomas, ředitel Vztahů s veřejností Scientologické církve, potvrdil práci církve na revitalizaci oblasti města Buffalo: "Naše církev realizuje vizi našeho zakladatele, že se všechny Scientologické organizace stanou Ideálními organizacemi nejenom proto, aby poskytly ideální zázemí scientologům na jejich cestě k duchovní svobodě, ale také jako místo setkání místní komunity ke sjednocení úsilí o povznesení lidí všech vyznání. Za tímto účelem sdílíme naši církev a množství našich programů na zlepšení společnosti s tímto městem. Navíc se těšíme na spolupráci s jakoukoli skupinou nebo jedincem, kteří jsou odhodláni znovuoživit Buffalo v tom samém duchu, ve kterém bylo toto Město světla původně postaveno. Spolu můžeme dosáhnout náš společný sen o prosperující budoucnosti bez drog a kriminality pro všechny."

_________________

Scientologická církev Buffalo teď disponuje nejmodernějším vybavením k představení základů Scientologie těm, kteří jsou v tomto náboženství noví. Nejnápadnějším je rozsáhlé Informační centrum pro veřejnost. Obyvatelé Buffala jsou zváni na samostatnou prohlídku interaktivních obrazovek. Jedním stisknutím tlačítka se návštěvníkům dostane prezentace filmů o víře a postupech náboženství, stejně tak jako o životě a odkazu zakladatele Scientologie L. Rona Hubbarda. Informační centrum pro veřejnost také poskytuje přehled mnoha Scientologickou církví sponzorovaných programů včetně světové iniciativy za lidská práva; programu vzdělávání, prevence a rehabilitace v oblasti drog; vzdělávací a výuková centra; program Scientologických dobrovolných duchovních, který tvoří největší nezávislou jednotku pomoci.

Celkem mohou návštěvníci Informačního centra vidět více jak 500 informačních a dokumentárních filmů. Nové filmy jsou pravidelně přidávány automaticky ze sídla církve v Los Angeles. Centrum je otevřeno od rána do večera a návštěvníci mohou zůstat tak dlouho jak si přejí, a vracet se tak často jak se jim zlíbí.

Církev zve členy všech náboženství na Nedělní službu ve své kapli. Kromě shromáždění kongregace se kaple také využívá jako místo setkání místní komunity - od seminářů a konferencí až po bankety a recepce.

Církev také poskytuje prostory upravené pro celou řadu Úvodních služeb. Mezi ty patří večerní a víkendové semináře o Dianetice a Scientologii. Další kurzovní místnosti jsou využívány na studium široké řady úvodních kurzů, které obsahují nástroje na zlepšení jakéhokoli aspektu života. Nově upravená budova také disponuje speciálně upravenými místnostmi, ve kterých probíhá scientologický auditing (duchovní poradenství), a rozšířenou akademií s několika kurzovními místnostmi na vzdělání scientologických poradců.

__________________

Znovuotevření budovy Scientologické církve v Buffalu je další z řady nových Ideálních organizací otevřených v roce 2012, mezi které patří také Scientologická církev Phoenix, stát Arizona, USA, 23.6.2012; Scientologická církev Denver, v hlavním městě státu Colorado, USA, 16.6.2012; Scientologická církev Stevens Creek of San Jose, stát Kalifornie, USA, 9.6.2012; Scientologická církev Orange County, v Kalifornii, USA, 2.6.2012; Scientologická církev v metropolitní oblasti Většího Cincinnati, USA, 25.2.2012; Scientologická církev Sacramento, v hlavním městě státu Kalifornie, USA, 28.1.2012; a Scientologická církev Hamburg, Německo, 21.1.2012.



Ideální organizace jsou konkrétní podobou naplnění vize Scientologického náboženství, jak ji pojal L. Ron Hubbard. Neposkytují pouze ideální možnost posloužit scientologům na jejich cestě k vyšším úrovním duchovního vědomí a svobody, ale každá z nich je také uzpůsobena sloužit jako základna pro celou komunitu a místo setkání společného úsilí povznést občany všech vyznání.



Mezi další Ideální organizace otevřené v nedávných letech patří New York, stát New York, USA; Washington, D.C., USA; Minneapolis-St. Paul, stát Minnesota, USA; Tampa, stát Florida, USA; Nashville, stát Tennessee, USA; Seattle, stát Washington, USA; Las Vegas, stát Nevada, USA; Los Anegeles, Pasadena a Inglewood, stát California, USA; Quebec City, Kanada; Mexico City, Mexiko; Londýn, Anglie; Melbourne, Austrálie; Brusel, Belgie; Madrid, Španělsko; Řím, Itálie; Berlín, Německo a Moskva, Rusko. Sedm dalších je na seznamu těch, které mají otevřít své brány v roce 2012.

_________________

Scientologické náboženství bylo založeno autorem a filozofem L. Ronem Hubbardem. První Scientologická církev se zformovala v roce 1954 v Los Angeles a celé náboženství se rozrostlo do více jak 10.000 církví, misí a přidružených skupin, s miliony členů ve167 zemích.

Doporučujeme navštívit

Hubneme cvičením.cz 

Jednoduchý a rychlý způsob, jak na trvalo zhubnout. Rady a tipy jak správně cvičit.  

Stavební rozpočty - Josef Kulda 

Stavební rozpočty a kalkulace staveb vám vytvoří rozpočtář Josef Kulda.

E-shop za skvělou cenu

Profesionální nástroj na správu internetových obchodů. Možnost pronájmu nebo odkoupení e-shopu.

Levná dovolená u moře

Přijďte si vybrat z nabídky více než 150 zemí svojí pohodovou a levnou dovolenou u moře.

Webtown.cz

Vytvoříme pro vás www stránky, eshop nebo systém na míru. To vše za lidové ceny.

Nejnovější články

Firemní identita

Firemní identita neboli Corporate Identity je základní nezaměnitelný vizuální styl firmy nebo společnosti.

Přeměna půdy na obytný prostor

Mnoho majitelů domů uvažuje o přeměně staré půdy využívané pouze jako skladiště na komfortní obytný prostor.

Ortopedická pracovní obuv

Mnoho lidí nemůže nosit standardní bezpečnostní obuv kvůli problémům s chodidly. Aby nemuseli používat drahou, na míru vyrobenou obuv, přichází uvex s produktem uvex motion 3XL.

Rekonstrukce panelových domů

Životnost domů a stavebních materiálů není věčná. Stárnutí a poškození se po určité době týká i panelových domů. Kvalitní rekonstrukcí lze nejen prodloužit životnost budovy, ale i zkvalitnit komfort bydlení.

Ochranná obuv se systémem uvex xenova®

Systém uvex xenova® je vysoce výkonný bezpečnostní systém zcela bez kovů pro ochranu chodila v ochranné obuvi.

Proč vlastně používat CRM systém?

CRM systém je každodenním nepostradatelným pomocníkem, bez kterého se žádná firma v rámci svého životního cyklu dříve nebo později neobejde. Díky CRM systému tak získáte přehlednou centralizovanou databázi, kde můžete...

Marketing nemusíte řešit svépomocí

Marketing je nedílnou součástí každého podnikání. I ti podnikatelé, kteří si myslí, že marketing nepotřebují, se bez něj neobejdou.

Zasklené lodžie zvyšují komfort bydlení

Možnost využívat balkony a lodžie i za nepříznivých povětrnostních podmínek umožnuje jejich zasklení. Zasklením balkonu zvýšíte komfort svého bydlení.

Podpořte nás

Přidejte na vaše stránky ikonku e-článků a podpořte tak kvalitu zdejšího obsahu.

<a href="http://www.e-clanky.cz" title="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma"><img src="http://www.webtown.cz/bannery/banner_88_31.gif" alt="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma" /></a>

e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma

Novinky a Aktuality

Konečně...

23.01.2011 Tak konečne jsme zpracovali všechny čekající články na schválení :) Snad to takhle pujde i v budoucnu

Pomalé schvalování

29.08.2010 Omlouváme se všem, za mezeru ve schvalování článků, jenž je způsobena našim válením se na pláži :). Tento týden dáme vše do pořádku

Soutěž o banner na hlavní stránce

26.08.2009 Připravili jsme pro vás soutěž o umístění banneru na hlavní stránce