Scientologicá církev oslavuje otevření zcela nové církve v Inglewoodu a společenského centra na jihu Los Angeles

Datum: 16.11.2011 Autor: Zuzana Leová Přečteno: 1114

Inglewood, Kalifornie, 5. Listopadu 2011



V sobotu 5. listopadu se sešlo 5000 scientologů, hostů a představitelů měst za účelem vysvěcení zcela nové scientologické církve a společenského centra scientologické církve.

Scientologická církev


Církev stojí v centru města, na ulici South Street Market 315 a odráží růst nové scientologické kongregace mezi těmito společenstvími. Sousední společenské centrum stojí jen pár minut jízdy na jih Los Angeles, v ulici South Vermont Avenue 8039. Společně tato církev a společenské centrum zajišťuje všechny služby scientologického náboženství, stejně tak jako mnoho humanitárních iniciativ a sociálních programů ve prospěch Inglewoodu a South Los Angeles.



Nová Inglewoodská scientologická církev na South Market Street poskytuje Veřejné informační centrum pomocí prezentace víry a zkušeností scientologického náboženství, stejně jako život a odkaz zakladatele Scientologie L. Rona Hubbarda. Informační centrum dále poskytuje přehled spousty humanitárních programů sponzorovaných církví. Tyto programy zahrnují iniciativu celosvětových lidských práv, stejně důležité dalekosáhlé protidrogové výchovy a preventivní kampaně, celosvětové sítě gramotnosti a vzdělávacích center a program scientologických dobrovolních duchovních, který je nyní největší nezávislou pomocnou silou na Zemi. Multimedia tohoto Informačního centra zobrazují téměř 500 dokumentárních filmů.



Nové společenské centrum na Vermont Avenue se nachází v historické umělecké památce, která se datuje na začátek 1930, a kterou církev s velkou péčí zrekonstruovala. Je charakteristická halou s 380 místy, spoločenským auditoriem L. Ron Hubbarda, určený pro společenské akce a jako místo pro setkávání obyvatel jakéhokoli náboženského vyznání. V tomto ohledu se jedná o místo vyhrazené pro celospolečenské iniciativy v duchu vize zakladatele, kde všechny církve různých náboženských vyznání spolupracují na dosažení společného snu. Centrum je dále charakteristické řadou učeben a konferenčních zařízení za účelem plného rozsahu občanských programů, včetně kompletního centra pro gramotnost a doučování.



Pan David Miscavige, předseda představenstva Religious Technology Center a duchovní vůdce scientologického náboženství, který poznamenal důležitost této příležitosti, celebroval při obřadu. Poukujíc na to, co tento den znamená pan Miscavige řekl:



"Tato nová Scientologická církev je doslova prodchnuta příspěvky a celosvětovým duchem scientologů z více než stovky zemí. V tomto ohledu tak odráží lepší stav Scientologie – jak těla, tak duše. Kromě toho odráží rysy velikosti všech náboženství, která se tradičně snažila inspirovat, včetně slušnosti, ušlechtilosti, milosrdenství a shovívavosti. A v tomto duchu poskytujeme naše nové Společenské centrum, otevřené k použití jedince i všech, ku prospěchu všech jeho obyvatel. "



Novou církev přivítali členové Rady města Inglewood Ralph Franklin, velitel Inglewoodské policie Jacqueline Seabrooks, předseda NAACP Los Angeles Leon Jenkins, výkonný ředitel skupiny 2. výzvy zásahu proti gangu Skipp Townsend a Rev Cecil "Chip" Murray, nyní již ve výslužbě vedoucí první africké Metodistické biskupské církve v Los Angeles a nynější profesor religionistiky na USC.



Člen městské rady Ralph Franklin uvítal novou církev: "Já jsem sám za sebe velmi nadšený, že se stěhujete do svého nového domova. Děkuji vám za to, že jste naši oporou na Market Street. Pomáháte revitalizovat centrum města a nabízíte nám platformu, na které můžeme udělat přechod do naší lepší budoucnosti. Věřím, že vaše přítomnost bude katalyzátorem pro renesanci toto města. A tak s velkým potěšením za nás všechny tady ve městě Inglewood říkám - gratulujeme vám k vašemu novému domovu a vítejte do rodiny. "



Policejní prezident Jacqueline Seabrooks mluvil o řešení, které nabízí církevní protidrogová iniciativa: "Byl jsem si vědom vašeho programu Svět bez drog a vím, že tento program byl podpořen různými subjekty zde v Inglewoodu. Musím říct, že mě zaujala vaše obětavá iniciativa s cílem zajistit, že zpráva "Pravda o drogách" je k dispozici všem. Vaši dobrovolníci jsou aktivní síla, která distribuuje výukové materiály a pořádá semináře protidrogové výchovy. Vaše barevné informační brožury jsou populární a efektivní. Protože mám silné zázemí v oblasti vzdělávání, obdivuji to, co jste udělali a co dále děláte, aby se problém užívání drog dostal do vzdělávacích sfér. "



Los Angeles NAACP prezident Leon Jenkins uznal účinnost církve v oblasti programů lidských práv: "Scientologická církev zaujímá zásadní roli ve změně, kterou potřebujeme. Protože to, co církev dělá, je, že oslovuje jedince. Víte, že každý je jiný. To je důvod, proč váš program o lidských právech promlouvá ke každému z nás. A jeden po druhém pomáháte dosáhnout spravedlivé společnosti, která může žít spolu v harmonii. Církev stanovuje standard pro ostatní náboženství a v oblasti lidských práv. Myslím, že zde existují určité skupiny, které by si z vás mohly vzít nějaké ponaučení. A za to klobouk dolů. "



Výkonný ředitel 2. výzvy, Skipp Townsend, potvrdil zmocnění, které z církvních programů pochází: "Jsme rádi, že scientologická církev tady je a že městu Inglewood poskytuje proud zdrojů. Vaše církev otevírá dveře těm jednotlivcům, kteří v komuniktě hledají zlepšení. Krása je v tom, že církev jednak rozvila komunitu a zároveň otevřela komunitě dveře. To není jenom vývoj, to je zmocnění. Vy těmto lidem dáváte moc. A jsem si jist, že církev bude v tomto posilování procesu pokračovat tím, že nechává otevřené dveře, aby mohli přijít a získat zdroje a výhody, které nabízíte. "



Rev Cecil "Chip" Murray, bývalá hlava první AME církve v Los Angeles a nyní profesor religionistiky na USC, se vyjádřil s nejvyšší úctou ohledně zakladatele Scientologie L. Rona Hubbarda a Scientologické církve: "Přátelé, tento nový kostel je příležitost udělat změnu. Vyzývám vás, tuto komunitu, abyste toho plně využili. L. Ron Hubbard byl génius, který mohl říci: "Tady je problém, tady je řešení, a zde jsou podrobnosti o tom, jak dosáhnout tohoto řešení." Tak tady je panské sídlo, které L. Ron Hubbard postavil, architekt a návrhář snů. Naším úkolem je využít toho, co jsme dostali. Jsem tak vděčný za to, co nám dnes přinášíte. Bůh vám žehnej. "



Ideální Organizace scientologické církve realizují naplnění vize zakladatele L. Rona Hubbarda o náboženství. Ideální Organizace nejen poskytují ideální zázemí pro scientologické služby za účelem duchovního vzestupu, ale jsou navrženy tak, aby sloužily jako domovy pro celou komunitu a jako místo setkání společného úsilí za účelem povznesení občanům všech vyznání.



Scientologická církev Inglewood je třetí Ideální organizace otevřena v oblasti Greater Los Angeles od roku 2010. Mezi další Ideální scientologické církve, které byly otevřeny v roce 2011 patří:



Scientologická církev v Twin Cities otevřena 22.října 2011, v hlavním městě Minnesoty St. Paul

Scientologická církev Tampa otevřena 13.března 2011, na historickém Ybor náměstí

Scientologická církev v Moskvě otevřena 26.února 2011, v ruském hlavním městě centrálního Garden Ring, půl kilometru od Rudého náměstí

Scientologická církev v Melbourne otevřena 29.ledna 2011 ve významné nemovitosti v kulturním hlavním městě Austrálie.

Mezi další nové Ideální scientologické církve, které byly otevřeny v posledních dvou letech patří: Dallas, Nashville, Washington DC, Las Vegas, Los Angeles, Pasadena, Seattle, stejně jako Malmö, Švédsko, Řím, Itálie, Brusel, Belgie, Quebec City, Kanada a Mexico City, Mexiko.



Scientologické náboženství bylo založeno autorem a filozofem L. Ron Hubbardem. První scientologická církev byla založena v Los Angeles v roce 1954 a toto náboženství se rozrostlo na více než 9000 církví, misí a přidružených skupin, s miliony členů ve 165 zemích.



Doporučujeme navštívit

Hubneme cvičením.cz 

Jednoduchý a rychlý způsob, jak na trvalo zhubnout. Rady a tipy jak správně cvičit.  

Stavební rozpočty - Josef Kulda 

Stavební rozpočty a kalkulace staveb vám vytvoří rozpočtář Josef Kulda.

E-shop za skvělou cenu

Profesionální nástroj na správu internetových obchodů. Možnost pronájmu nebo odkoupení e-shopu.

Levná dovolená u moře

Přijďte si vybrat z nabídky více než 150 zemí svojí pohodovou a levnou dovolenou u moře.

Webtown.cz

Vytvoříme pro vás www stránky, eshop nebo systém na míru. To vše za lidové ceny.

Nejnovější články

Firemní identita

Firemní identita neboli Corporate Identity je základní nezaměnitelný vizuální styl firmy nebo společnosti.

Přeměna půdy na obytný prostor

Mnoho majitelů domů uvažuje o přeměně staré půdy využívané pouze jako skladiště na komfortní obytný prostor.

Ortopedická pracovní obuv

Mnoho lidí nemůže nosit standardní bezpečnostní obuv kvůli problémům s chodidly. Aby nemuseli používat drahou, na míru vyrobenou obuv, přichází uvex s produktem uvex motion 3XL.

Rekonstrukce panelových domů

Životnost domů a stavebních materiálů není věčná. Stárnutí a poškození se po určité době týká i panelových domů. Kvalitní rekonstrukcí lze nejen prodloužit životnost budovy, ale i zkvalitnit komfort bydlení.

Ochranná obuv se systémem uvex xenova®

Systém uvex xenova® je vysoce výkonný bezpečnostní systém zcela bez kovů pro ochranu chodila v ochranné obuvi.

Proč vlastně používat CRM systém?

CRM systém je každodenním nepostradatelným pomocníkem, bez kterého se žádná firma v rámci svého životního cyklu dříve nebo později neobejde. Díky CRM systému tak získáte přehlednou centralizovanou databázi, kde můžete...

Marketing nemusíte řešit svépomocí

Marketing je nedílnou součástí každého podnikání. I ti podnikatelé, kteří si myslí, že marketing nepotřebují, se bez něj neobejdou.

Zasklené lodžie zvyšují komfort bydlení

Možnost využívat balkony a lodžie i za nepříznivých povětrnostních podmínek umožnuje jejich zasklení. Zasklením balkonu zvýšíte komfort svého bydlení.

Podpořte nás

Přidejte na vaše stránky ikonku e-článků a podpořte tak kvalitu zdejšího obsahu.

<a href="http://www.e-clanky.cz" title="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma"><img src="http://www.webtown.cz/bannery/banner_88_31.gif" alt="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma" /></a>

e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma

Novinky a Aktuality

Konečně...

23.01.2011 Tak konečne jsme zpracovali všechny čekající články na schválení :) Snad to takhle pujde i v budoucnu

Pomalé schvalování

29.08.2010 Omlouváme se všem, za mezeru ve schvalování článků, jenž je způsobena našim válením se na pláži :). Tento týden dáme vše do pořádku

Soutěž o banner na hlavní stránce

26.08.2009 Připravili jsme pro vás soutěž o umístění banneru na hlavní stránce