Proč zateplit dům?

Datum: 30.04.2020 Autor: ANERI Přečteno: 558

Úspora za energie, tepelná pohoda v zimně i v létě a zdravější bydlení bez plísní – to jsou základní důvody, proč se lidé rozhodnou pro zateplení domu.

úspora
zateplení
vytápění

Pro národní organizaci Sdružení EPS ČR prováděla v nedávné době výzkumná agentura Ipsos průzkum v oblasti zateplování domů. Výzkum ukázal, že dům nebo byt má již zatepleno zhruba 56 % obyvatel ČR a zhruba 17 % lidí o zateplení uvažuje v nejbližší době.

Je pochopitelné, že o zateplení je velký zájem zejména z důvodů úspory energií. Vždyť zateplením staršího domu lze ušetřit i více než 50 % výdajů za vytápění. (Dle údajů Českého statistického úřadu jde na vytápění zhruba 14 % rozpočtu průměrné české domácnosti.)

Úspora za vytápění není jediným důvodem, proč zateplit dům. Při zateplení dostává starý dům nový kabát a tak se mění jeho vzhled. S novou fasádou se chrání také konstrukce domu a je zamezeno další chátrání stavby. Hodnota domu je tak navýšena a jeho životnost prodloužena.

Důležitým přínosem zateplení je omezení kondenzace vodních par na stěnách bytu a tím zamezení vznik škodlivých plísní. Citelná je zvýšená životní pohoda v bytě nejen v zimně, ale i v horkých letních dnech.

K vytápění zatepleného domu postačí menší zdroj tepla a je pochopitelné, že pořízení menšího topidla je finančně výhodnější než nákup velkého zdroje tepla.

Důležitým přínosem je také menší zatížení přírody spojené s vytápěním.

Pokud se někdo stále obává vysokých nákladů spojených se zateplením domu, připomínáme, že v současné době je v Česku vyhlášen státní dotační program Nová zelená úsporám, kde může být výše dotace až 50 % nákladů spojených se zateplením rodinného domu.

Pokud si nevíte rady, jakým způsobem zateplit dům a jak požádat o státní dotaci, obraťte se na odporníky. Pracovníci společnosti Stav Agency s.r.o. z Liberce ochotně poradí se zateplením domu a v případě zájmu zajistí kompletní realizaci včetně veškerých povolení a případně pomohou i s žádostí o státní dotaci.

Doporučujeme navštívit

Hubneme cvičením.cz 

Jednoduchý a rychlý způsob, jak na trvalo zhubnout. Rady a tipy jak správně cvičit.  

Stavební rozpočty - Josef Kulda 

Stavební rozpočty a kalkulace staveb vám vytvoří rozpočtář Josef Kulda.

E-shop za skvělou cenu

Profesionální nástroj na správu internetových obchodů. Možnost pronájmu nebo odkoupení e-shopu.

Levná dovolená u moře

Přijďte si vybrat z nabídky více než 150 zemí svojí pohodovou a levnou dovolenou u moře.

Webtown.cz

Vytvoříme pro vás www stránky, eshop nebo systém na míru. To vše za lidové ceny.

Nejnovější články

Firemní identita

Firemní identita neboli Corporate Identity je základní nezaměnitelný vizuální styl firmy nebo společnosti.

Přeměna půdy na obytný prostor

Mnoho majitelů domů uvažuje o přeměně staré půdy využívané pouze jako skladiště na komfortní obytný prostor.

Ortopedická pracovní obuv

Mnoho lidí nemůže nosit standardní bezpečnostní obuv kvůli problémům s chodidly. Aby nemuseli používat drahou, na míru vyrobenou obuv, přichází uvex s produktem uvex motion 3XL.

Rekonstrukce panelových domů

Životnost domů a stavebních materiálů není věčná. Stárnutí a poškození se po určité době týká i panelových domů. Kvalitní rekonstrukcí lze nejen prodloužit životnost budovy, ale i zkvalitnit komfort bydlení.

Ochranná obuv se systémem uvex xenova®

Systém uvex xenova® je vysoce výkonný bezpečnostní systém zcela bez kovů pro ochranu chodila v ochranné obuvi.

Proč vlastně používat CRM systém?

CRM systém je každodenním nepostradatelným pomocníkem, bez kterého se žádná firma v rámci svého životního cyklu dříve nebo později neobejde. Díky CRM systému tak získáte přehlednou centralizovanou databázi, kde můžete...

Marketing nemusíte řešit svépomocí

Marketing je nedílnou součástí každého podnikání. I ti podnikatelé, kteří si myslí, že marketing nepotřebují, se bez něj neobejdou.

Zasklené lodžie zvyšují komfort bydlení

Možnost využívat balkony a lodžie i za nepříznivých povětrnostních podmínek umožnuje jejich zasklení. Zasklením balkonu zvýšíte komfort svého bydlení.

Podpořte nás

Přidejte na vaše stránky ikonku e-článků a podpořte tak kvalitu zdejšího obsahu.

<a href="http://www.e-clanky.cz" title="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma"><img src="http://www.webtown.cz/bannery/banner_88_31.gif" alt="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma" /></a>

e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma

Novinky a Aktuality

Konečně...

23.01.2011 Tak konečne jsme zpracovali všechny čekající články na schválení :) Snad to takhle pujde i v budoucnu

Pomalé schvalování

29.08.2010 Omlouváme se všem, za mezeru ve schvalování článků, jenž je způsobena našim válením se na pláži :). Tento týden dáme vše do pořádku

Soutěž o banner na hlavní stránce

26.08.2009 Připravili jsme pro vás soutěž o umístění banneru na hlavní stránce