Reakce společnosti RAVAK a.s. na rozhodnutí soudu o reorganizaci společnosti Oleo Chemical

Datum: 22.12.2017 Autor: Jiří Kreysa Přečteno: 532

Společnost RAVAK a.s. a její akcionáři jako věřitelé společnosti Oleo Chemical se odvolají proti rozhodnutí soudu, který schválil reorganizační plán společnosti Oleo Chemical formou fúze se společností TEMPERATIOR.

http://
http://
http://

Rozhodnutí soudu považujeme za chybné a nespravedlivé, když soud dle našeho přesvědčení zcela rezignoval na prověření klíčových okolností a vycházel pouze z tvrzení a podkladů Oleo Chemical jakožto dlužníka, což již jednou vedlo ke zrušení jeho rozhodnutí ze strany Nejvyššího soudu.

Reorganizaci v současné podobě považujeme za předem připravenou nepoctivou akci, jejímž hlavním organizátorem je podnikatel pochybné pověsti Grzegorz Hóta. V utajení připravený reorganizační plán, který odhlasovaly do té doby insolvenčního řízení se neúčastnící subjekty, byl připraven a navrhnut bez vědomí akcionářů RAVAK a.s. a dalších skutečných věřitelů, včetně například finanční správy České republiky. Reorganizaci považujeme pouze za plán k ovládnutí Oleo Chemical, nikoliv k legální normalizaci vztahů ve společnosti a narovnání vztahů se skutečnými věřiteli. Oleo Chemical bylo v utajení připraveno pro reorganizační převzetí společností TEMPERATIOR, aniž by o tom byli skuteční věřitelé Oleo Chemical informováni a aniž by byla vypsána jinak obvyklá transparentní veřejná soutěž o nejvýhodnější zpeněžení majetku Oleo Chemical.

Dlouhodobě upozorňujeme, že řada pohledávek, které jsou přihlášeny v insolvenčním řízení a o něž se opírá schválení reorganizace, jsou prokazatelně vyfabulované, což již dříve pravomocně potvrdily i soudy. Celá akce tak nese zjevné znaky podezřelého organizovaného jednání, soud rozhodl čistě formalisticky, mj. bez jakéhokoli vypořádání se s důkazy o fabulační povaze pohledávek, na jejichž základě bylo hlasováno pro reorganizaci, naprosto bez ohledu na pravomocné odsouzení Ing. Kamila Jirounka jakožto bývalého akcionáře a člena představenstva Oleo Chemical za úvěrový podvod spáchaný v souvislosti s Oleo Chemical a zcela bez ohledu na nabídky dalších osob na zpeněžení Oleo Chemical.

RAVAK a.s. a jeho akcionáři proto využijí všechny dostupné právní kroky, aby rozhodnutí soudu zvrátili, a budou pokračovat dál v boji za to, aby byly uspokojeny nároky skutečných věřitelů společnosti Oleo Chemical. Jestliže přístup insolvenčních soudů bude nadále pouze formalistický, jsou akcionáři RAVAK a.s. připraveni požadovat odpovídající náhradu škody za nezákonná rozhodnutí a nesprávný úřední postup.



Jiří Kreysa

člen představenstva RAVAK a.s.

Doporučujeme navštívit

Hubneme cvičením.cz 

Jednoduchý a rychlý způsob, jak na trvalo zhubnout. Rady a tipy jak správně cvičit.  

Stavební rozpočty - Josef Kulda 

Stavební rozpočty a kalkulace staveb vám vytvoří rozpočtář Josef Kulda.

E-shop za skvělou cenu

Profesionální nástroj na správu internetových obchodů. Možnost pronájmu nebo odkoupení e-shopu.

Levná dovolená u moře

Přijďte si vybrat z nabídky více než 150 zemí svojí pohodovou a levnou dovolenou u moře.

Webtown.cz

Vytvoříme pro vás www stránky, eshop nebo systém na míru. To vše za lidové ceny.

Nejnovější články

Firemní identita

Firemní identita neboli Corporate Identity je základní nezaměnitelný vizuální styl firmy nebo společnosti.

Přeměna půdy na obytný prostor

Mnoho majitelů domů uvažuje o přeměně staré půdy využívané pouze jako skladiště na komfortní obytný prostor.

Ortopedická pracovní obuv

Mnoho lidí nemůže nosit standardní bezpečnostní obuv kvůli problémům s chodidly. Aby nemuseli používat drahou, na míru vyrobenou obuv, přichází uvex s produktem uvex motion 3XL.

Rekonstrukce panelových domů

Životnost domů a stavebních materiálů není věčná. Stárnutí a poškození se po určité době týká i panelových domů. Kvalitní rekonstrukcí lze nejen prodloužit životnost budovy, ale i zkvalitnit komfort bydlení.

Ochranná obuv se systémem uvex xenova®

Systém uvex xenova® je vysoce výkonný bezpečnostní systém zcela bez kovů pro ochranu chodila v ochranné obuvi.

Proč vlastně používat CRM systém?

CRM systém je každodenním nepostradatelným pomocníkem, bez kterého se žádná firma v rámci svého životního cyklu dříve nebo později neobejde. Díky CRM systému tak získáte přehlednou centralizovanou databázi, kde můžete...

Marketing nemusíte řešit svépomocí

Marketing je nedílnou součástí každého podnikání. I ti podnikatelé, kteří si myslí, že marketing nepotřebují, se bez něj neobejdou.

Zasklené lodžie zvyšují komfort bydlení

Možnost využívat balkony a lodžie i za nepříznivých povětrnostních podmínek umožnuje jejich zasklení. Zasklením balkonu zvýšíte komfort svého bydlení.

Podpořte nás

Přidejte na vaše stránky ikonku e-článků a podpořte tak kvalitu zdejšího obsahu.

<a href="http://www.e-clanky.cz" title="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma"><img src="http://www.webtown.cz/bannery/banner_88_31.gif" alt="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma" /></a>

e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma

Novinky a Aktuality

Konečně...

23.01.2011 Tak konečne jsme zpracovali všechny čekající články na schválení :) Snad to takhle pujde i v budoucnu

Pomalé schvalování

29.08.2010 Omlouváme se všem, za mezeru ve schvalování článků, jenž je způsobena našim válením se na pláži :). Tento týden dáme vše do pořádku

Soutěž o banner na hlavní stránce

26.08.2009 Připravili jsme pro vás soutěž o umístění banneru na hlavní stránce