Pivovar Zubr navázal na loňské dobré výsledky, daří se mu především v exportu

Datum: 11.01.2017 Autor: Johana Kydlíčková Přečteno: 3856
/images/clanky/1484128715_tomas-pluhacek_pivovar-zubr_2.jpg

 




Celkový výstav pivovaru Zubr v roce 2016 dosáhl 255.000 hektolitrů, tedy stejně jako v roce předcházejícím. Na udržení stejné úrovně produkce měl vliv především rostoucí export a také nový a moderní design lahví a přepravek. Naopak o dvě procenta poklesl prodej v sudech na tuzemském trhu. V letošním roce se chce pivovar opět zaměřit na širokou nabídku oblíbených pivních speciálů, v létě pak do stálého sortimentu zařadí novinku.

„Těší nás, že jsme v loňském roce v celkovém prodaném objemu piva navázali na rok předchozí. Důvodem poklesu prodeje sudového piva na tuzemském trhu bylo horší počasí v sezóně a také se začal koncem roku negativně projevovat vliv zavedení EET. Doufáme, že se nám podaří tyto výsledky udržet i v roce letošním, i když to bude o mnoho těžší. S ohledem na dopad EET se dá totiž očekávat, že poroste prodej lahvového piva na úkor sudového,“ komentuje situaci na pivním trhu Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr a pokračuje: „Pro nás čepované pivo i podpora provozoven nadále zůstává prioritou. I proto budeme například pokračovat v rozšiřování sítě nájemních provozoven.“ V loňském roce si pivovar Zubr pronajal od majitelů zhruba čtyřicítku provozoven, které dále poskytuje prověřeným podnikatelům. Tento model se osvědčil jako efektivní způsob, jak zabránit uzavírání provozoven především na malých obcích, kde je často problém najít spolehlivé nájemce.

Kromě podpory piva sudového se pivovar zaměřuje i na rozšiřování maloobchodní distribuční sítě. Nově jsou produkty pivovaru Zubr k dostání v plošné distribuci například v hypermarketech Albert. „Daří se nám nejen na domácím trhu, kde pokračujeme v rozšiřování celorepublikové distribuce, ale také v exportu, který kontinuálně roste. Jsem přesvědčen, že zvýšení prodejů pomáhá i nový design obalových materiálů, především lahví a přepravek, který jsme představili na jaře. Budujeme novou image pivovaru jako moderní značky, která si zakládá na tradici i kvalitě,“ říká Tomáš Pluháček.

Nejvýznamnější vývozní destinací nadále zůstává sousední Slovensko. Mezi nové destinace se v loňském roce zařadil například Izrael, když pivovar Zubr získal certifikát košer. Ten se se zhruba čtyřmi tisíci vyvezenými hektolitry piva Zubr stal jedním z největších importérů přerovského piva.

V letošním roce se pivovar Zubr opět zaměří na širokou nabídku pivních speciálů, v loňském roce jich představil hned sedm, což bylo nejvíce v historii pivovaru. Novinka se objeví i ve stálém sortimentu. Pivovar se v letošním roce také chystá na oslavy 145 let od položení základního kamene, jejichž hlavní část se odehraje na již tradiční dubnové slavnosti v prostorách pivovaru, v červnu pak nebude chybět oblíbený hudební Zubrfest.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO "České pivo". Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, který je vítězem degustační soutěže České pivo 2016 v kategorii jedenáctistupňových piv. Ocenění v soutěži si odnesla i piva Zubr Gold a Zubr Classic (2. a 3. místo v kategorii výčepních piv). Pivovar také získal absolutní vítězství v degustační soutěži Zlatý pohár PIVEX 2016 (Zubr Premium); 1. místo v kategorii ležáků (Zubr Premium), 1. a 2. místo v kategorii výčepních piv (Zubr Gold; Zubr Classic) a 3. místo v kategorii tmavých piv (Zubr Classic tmavý).

 

Doporučujeme navštívit

Hubneme cvičením.cz 

Jednoduchý a rychlý způsob, jak na trvalo zhubnout. Rady a tipy jak správně cvičit.  

Stavební rozpočty - Josef Kulda 

Stavební rozpočty a kalkulace staveb vám vytvoří rozpočtář Josef Kulda.

E-shop za skvělou cenu

Profesionální nástroj na správu internetových obchodů. Možnost pronájmu nebo odkoupení e-shopu.

Levná dovolená u moře

Přijďte si vybrat z nabídky více než 150 zemí svojí pohodovou a levnou dovolenou u moře.

Webtown.cz

Vytvoříme pro vás www stránky, eshop nebo systém na míru. To vše za lidové ceny.

Nejnovější články

Firemní identita

Firemní identita neboli Corporate Identity je základní nezaměnitelný vizuální styl firmy nebo společnosti.

Přeměna půdy na obytný prostor

Mnoho majitelů domů uvažuje o přeměně staré půdy využívané pouze jako skladiště na komfortní obytný prostor.

Ortopedická pracovní obuv

Mnoho lidí nemůže nosit standardní bezpečnostní obuv kvůli problémům s chodidly. Aby nemuseli používat drahou, na míru vyrobenou obuv, přichází uvex s produktem uvex motion 3XL.

Rekonstrukce panelových domů

Životnost domů a stavebních materiálů není věčná. Stárnutí a poškození se po určité době týká i panelových domů. Kvalitní rekonstrukcí lze nejen prodloužit životnost budovy, ale i zkvalitnit komfort bydlení.

Ochranná obuv se systémem uvex xenova®

Systém uvex xenova® je vysoce výkonný bezpečnostní systém zcela bez kovů pro ochranu chodila v ochranné obuvi.

Proč vlastně používat CRM systém?

CRM systém je každodenním nepostradatelným pomocníkem, bez kterého se žádná firma v rámci svého životního cyklu dříve nebo později neobejde. Díky CRM systému tak získáte přehlednou centralizovanou databázi, kde můžete...

Marketing nemusíte řešit svépomocí

Marketing je nedílnou součástí každého podnikání. I ti podnikatelé, kteří si myslí, že marketing nepotřebují, se bez něj neobejdou.

Zasklené lodžie zvyšují komfort bydlení

Možnost využívat balkony a lodžie i za nepříznivých povětrnostních podmínek umožnuje jejich zasklení. Zasklením balkonu zvýšíte komfort svého bydlení.

Podpořte nás

Přidejte na vaše stránky ikonku e-článků a podpořte tak kvalitu zdejšího obsahu.

<a href="http://www.e-clanky.cz" title="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma"><img src="http://www.webtown.cz/bannery/banner_88_31.gif" alt="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma" /></a>

e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma

Novinky a Aktuality

Konečně...

23.01.2011 Tak konečne jsme zpracovali všechny čekající články na schválení :) Snad to takhle pujde i v budoucnu

Pomalé schvalování

29.08.2010 Omlouváme se všem, za mezeru ve schvalování článků, jenž je způsobena našim válením se na pláži :). Tento týden dáme vše do pořádku

Soutěž o banner na hlavní stránce

26.08.2009 Připravili jsme pro vás soutěž o umístění banneru na hlavní stránce