Jak zvýšit prodeje pomocí věrnostního programu

Datum: 05.11.2016 Autor: Milan Řeřicha Přečteno: 1201
/images/clanky/1478337929_co-z-kazn-ci-cht-j-.png

Věrnostní programy jsou trendem současnosti, ale ruku na srdce, většina z nich nefunguje. Podle statistik má nějakou věrnostní kartu 92% Čechů, ale používá z nich jen zlomek. Jak to udělat, aby zákazníci používali právě tu vaši? Zde je několik tipů.

Proč kartičky s hvězdičkami nefungují
Jak si vybrat věrnostní program

Věrnostní programy jsou trendem současnosti, ale ruku na srdce, většina z nich nefunguje. Podle statistik má nějakou věrnostní kartu 92% Čechů, ale používá z nich jen zlomek. Jak to udělat, aby zákazníci používali právě tu vaši? Zde je několik tipů.



Předně si ujasněte, zda chcete věrnostní nebo zákaznický program. Jaký je rozdíl?



Věrnostní program motivuje zákazníky, aby se k Vám vrátili a nakoupili znovu. Existuje celá řada možností, přičemž většina z nich nefunguje z jednoduchého důvodu - podobných nabídek je na trhu příliš mnoho a každý desátý oběd zdarma dnes již příliš netáhne. Pravdou je, že většinu věrnostních programů využívají právě stálí zákazníci, kteří paradoxně žádnou pobídku nepotřebují a přišli by k vám nakoupit tak jako tak.



Zákaznický program oproti tomu pracuje se zákazníky promyšleněji. Jeho součástí bývá identifikace jednotlivého zákazníka nebo skupin zákazníků, což umožňuje zacílit svoji nabídku přímo na míru. Namísto plošného vrhu letáků nebo drahé reklamy v tisku či magazínech pak dobrý zákaznický program umožňuje cílené oslovení zákazníka, který má o produkt opravdu zájem. Cílená reklama pak výrazně šetří peníze za marketing a umožňuje dosáhnout vyšších zisků.



Nejefektivnější se tedy v praxi ukazuje využít věrnostního a zákaznického programu v jednom. Kde ale takový program pořídit a jaké by měl mít parametry? Dobrý zákaznický program na míru je velmi drahý a náročný na provoz a údržbu.



Naštěstí je možno využít hotová řešení, která jsou dnes již na trhu dostupná a to dokonce za zlomek ceny klasického věrnostního a zákaznického programu. Jedním z takových řešení je například populární Cashback Program, který dnes v ČR využívá více než 2300 firem. Díky propojitelnosti na ostatní obchodní partnery pak umožňuje i sdílet zákazníky s ostatními obchodníky v regionu, což znamená další zvýšení tržeb pro váš obchod.



Ať už se ale nakonec rozhodnete pro kterékoliv řešení, nezapomeňte, že úspěšný věrnostní program je pouze ten, o kterém zákazníci ví a kde jsou jim srozumitelné výhody, které za svoji věrnost obdrží.



S přáním mnoha úspěchů



Milan Řeřicha

Doporučujeme navštívit

Hubneme cvičením.cz 

Jednoduchý a rychlý způsob, jak na trvalo zhubnout. Rady a tipy jak správně cvičit.  

Stavební rozpočty - Josef Kulda 

Stavební rozpočty a kalkulace staveb vám vytvoří rozpočtář Josef Kulda.

E-shop za skvělou cenu

Profesionální nástroj na správu internetových obchodů. Možnost pronájmu nebo odkoupení e-shopu.

Levná dovolená u moře

Přijďte si vybrat z nabídky více než 150 zemí svojí pohodovou a levnou dovolenou u moře.

Webtown.cz

Vytvoříme pro vás www stránky, eshop nebo systém na míru. To vše za lidové ceny.

Nejnovější články

Firemní identita

Firemní identita neboli Corporate Identity je základní nezaměnitelný vizuální styl firmy nebo společnosti.

Přeměna půdy na obytný prostor

Mnoho majitelů domů uvažuje o přeměně staré půdy využívané pouze jako skladiště na komfortní obytný prostor.

Ortopedická pracovní obuv

Mnoho lidí nemůže nosit standardní bezpečnostní obuv kvůli problémům s chodidly. Aby nemuseli používat drahou, na míru vyrobenou obuv, přichází uvex s produktem uvex motion 3XL.

Rekonstrukce panelových domů

Životnost domů a stavebních materiálů není věčná. Stárnutí a poškození se po určité době týká i panelových domů. Kvalitní rekonstrukcí lze nejen prodloužit životnost budovy, ale i zkvalitnit komfort bydlení.

Ochranná obuv se systémem uvex xenova®

Systém uvex xenova® je vysoce výkonný bezpečnostní systém zcela bez kovů pro ochranu chodila v ochranné obuvi.

Proč vlastně používat CRM systém?

CRM systém je každodenním nepostradatelným pomocníkem, bez kterého se žádná firma v rámci svého životního cyklu dříve nebo později neobejde. Díky CRM systému tak získáte přehlednou centralizovanou databázi, kde můžete...

Marketing nemusíte řešit svépomocí

Marketing je nedílnou součástí každého podnikání. I ti podnikatelé, kteří si myslí, že marketing nepotřebují, se bez něj neobejdou.

Zasklené lodžie zvyšují komfort bydlení

Možnost využívat balkony a lodžie i za nepříznivých povětrnostních podmínek umožnuje jejich zasklení. Zasklením balkonu zvýšíte komfort svého bydlení.

Podpořte nás

Přidejte na vaše stránky ikonku e-článků a podpořte tak kvalitu zdejšího obsahu.

<a href="http://www.e-clanky.cz" title="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma"><img src="http://www.webtown.cz/bannery/banner_88_31.gif" alt="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma" /></a>

e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma

Novinky a Aktuality

Konečně...

23.01.2011 Tak konečne jsme zpracovali všechny čekající články na schválení :) Snad to takhle pujde i v budoucnu

Pomalé schvalování

29.08.2010 Omlouváme se všem, za mezeru ve schvalování článků, jenž je způsobena našim válením se na pláži :). Tento týden dáme vše do pořádku

Soutěž o banner na hlavní stránce

26.08.2009 Připravili jsme pro vás soutěž o umístění banneru na hlavní stránce