V Bardejově a okolí přibyla bronzová socha kata, nové hotely a dětské hřiště

Datum: 02.08.2016 Autor: Paper Life Přečteno: 1013
/images/clanky/1470119260_al-beta-1-.jpg




Bardejov a Bardejovské lázně přilákaly více turistů než před rokem



V souvislosti se složitou mezinárodní situací se změnily preference turistů a stále častěji místo zahraničních destinací navštěvují atraktivní místa Slovenska. Tento trend potvrzují i nejnovější výsledky Oblastní organizace cestovního ruchu (OOCR) "ŠARIŠ" - Bardejov za první pololetí tohoto roku. Návštěvnost regionu Bardejova a okolí vzrostla meziročně odhadem o pětinu. Nárůst turistů pocítili i dvě nejatraktivnější lokality horního Šariše – historické město Bardejov, které je zapsáno do seznamu Světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO a jedny z nejkrásnějších a nejoblíbenějších lázní na Slovensku – Bardejovské lázně, a. s.



Ředitel Oblastní organizace cestovního ruchu (OOCR) "ŠARIŠ" - Bardejov Ing. Radomír Jančošek říká: „Cestovní ruch v Bardejově a okolí dosahuje v tomto roce nejlepší čísla za poslední roky. Vděčíme za to zvýšenému zájmu Slováků o domácí destinace, novým atrakcím v regionu i zvýšené propagaci regionu Bardejova a okolí. Bardejovské lázně, které se nacházejí jen 5 km od Bardejova a jsou – spolu s městem Bardejov, nejvýznamnější destinací cestovního ruchu v regionu "ŠARIŠ" - Bardejov, posílily svou pozici v lázeňství a kongresové turistice. V lednu rozšířily své kapacity o zrekonstruovaný čtyřhvězdičkový kongresový hotel Alexander. Na východ od Vysokých Tater je největším kongresovým hotelem v Prešovském kraji s kapacitou až 300 kongresových míst a ubytováním v 75 luxusně zařízených pokojích. V současnosti lázně dokončují přestavbu historického hotelu Alžběta, který nese jméno rakouské císařovny Alžběty. Slavnostně ho otevřou 21. 8. 2016 během Alžbětinského dne. V centru Bardejovských lázní, před střediskem obchodu a služeb, byla v červnu vytvořena i nová odpočinková a sportovní zóna určená pro nejmenší turisty a rodiny s dětmi. Návštěvníci zde mají k dispozici nové sportovní, zábavné a relaxační hřiště. Lázně připravují i výstavbu golfového hřiště.“



Dodal, že opravdovým magnetem pro turistický ruch se stala bronzová socha kata v životní velikosti, která od začátku června zatraktivňuje Radniční náměstí v Bardejově. Socha pochází z restaurátorské a sochařské dílny otce a syna – Martina a Viktora Kutných, kteří ji financovali spolu se sponzory a přispělo i město Bardejov.



Návštěvníci regionu nebo i domácí obyvatelé mají široké možnosti jak zde strávit volný čas, a to nejen co se týče stálých atrakcí. Do konce léta a na babí léto je připraveno v Bardejově množství zajímavých akcí. Největší akcí ve městě během roku je tradiční reprezentativní Bardejovský jarmark, který se bude letos konat ve dnech 25. – 28. srpna. Město ožije netradičním ruchem obchodníků, řemeslníků a návštěvníky 665. ročníku historického a 45. ročníku novodobého Bardejovského jarmarku. Trhovci se zde představí s již tradičně různorodým spotřebním zbožím, občerstvením, gurmánskými jarmarečními specialitami, řemeslníci s ukázkami svých řemesel a nebudou chybět ani provozovatelé zábavních atrakcí a lunaparků. Během čtyř jarmarečních dní se trhovci a návštěvníci města mohou těšit na bohatý kulturní program všech hudebních žánrů a množství dalších doprovodných akcí.



Bazilika sv. Egidia se rozezní 2., 16. a 30. 8. varhanní hudbou u příležitosti Organových dní Jozefa Grešáka (Varhanní dny Jozefa Grešáka) v podání Krysztofa Lukase. Během léta jsou velmi oblíbené hudební festivaly – patří mezi ně i multižánrový festival Zborovské sladké drevo, který 30. 7. oslaví již své 14. výročí. V pátek 5. 8. si přijdou na své příznivci umění na Vernisáži výstavy Ľuda Ševčíka, milovníky aut určitě potěší Tuning show na Radničním náměstí 6. 8. nebo je k dispozici tradičnější akce ve stejný den – folklorní festival Hažlín. Pro ty nejmenší je tu zase v neděli 31. 7. a 14. 8. Divadelní workshop pro děti. Ve Sportovní hale Mír se bude konat nejúspěšnější představení skupiny Cigánski diabli, Baletu SND, Creadance a sólistů SĽUKu – Carmen à la gypsy Devils a to 17. 9. 2016.



Atraktivními akcemi potěší turisty i Bardejovské lázně. Během prázdninových měsíců červenec – srpen se každý druhý víkend koná pro děti Animační program na koupališti. Na 14. 8. se připravuje Folklorní festival – se začátkem v 13:00 hod. v areálu u Lázeňské Dvorany. Bude to přehled folklorních souborů spojený s bohatým doprovodným programem a animačními aktivitami pro děti. Letošní vzpomínková slavnost na počest třítýdenní návštěvy císařovny Alžběty – Alžbětinský den bude netradiční. Bude se konat 21.8. u památníku císařovny Alžběty, zvané Sissi. V září 2016 budou návštěvníky lázní bavit hudební představení u kolonády – ve dnech 10. 9. a 17. 9. (soboty) na pódiu u Lázeňské kolonády. Následuje 4. 9. Přehled dechových hudeb a Pivní festival s prezentací několika druhů piv firmy Heineken Slovakia. Nebude chybět ani 2. ročník Hornošarišského vinného festivalu. Na 24. 9. se připravuje prezentace několika slovenských vinařství, bohaté doprovodné akce a kulturní program a to v areálu před Lázeňskou kolonádou.



V regionu "Šariš" - Bardejov mohou návštěvníci navštívit i stálé památky či turistická místa, mezi které patří například Lesnická naučná stezka ČIERNA MLÁKA v Bardejovských lázních, či tamní Skanzen – Muzeum lidové architektury, který je nejstarším zařízením svého druhu na Slovensku. Příjemným cílem výletů je i Sluneční Majer – agroturistické zařízení v Stebníckej Huti (13 km od lázní) a Zborov (9 km od lázní) – největší obec Bardejovského okresu známá hradem Makovica. Přímo z Bardejovských lázní přes Zborovský hrad je vybudovaná okružní naučná stezka (cca 4 hod.) Nad hradním vrchem je nejstarší přírodní rezervace v okrese se smíšeným bukovým, habrovým a dubovým porostem na rozloze 24 ha. Zajímavou architektonickou památkou Zborova je i Rákocziova kaple z roku 1640 v kostele sv. Markéty, vojenský hřbitov z 1. sv. války, památník z 1. sv. války věnovaný 28. pražskému pluku a vojenský hřbitov z 2. sv. války.



Bardejov a okolí jsou ideální destinací pro dovolenou a nejsou ani daleko. Z Ostravy trvá nejkratší cesta od 4 hodin a 5 minut (340 km) a podobně z Brna (465 km) se dá projít autem za 4 a půl hodiny. Cesta autem z Prahy do Bardejova trvá cca 7 a půl hodiny (cca 700 km).



Více je na: www.bardejov.sk, www.kupele-bj.sk, www.zborov.sk





Doporučujeme navštívit

Hubneme cvičením.cz 

Jednoduchý a rychlý způsob, jak na trvalo zhubnout. Rady a tipy jak správně cvičit.  

Stavební rozpočty - Josef Kulda 

Stavební rozpočty a kalkulace staveb vám vytvoří rozpočtář Josef Kulda.

E-shop za skvělou cenu

Profesionální nástroj na správu internetových obchodů. Možnost pronájmu nebo odkoupení e-shopu.

Levná dovolená u moře

Přijďte si vybrat z nabídky více než 150 zemí svojí pohodovou a levnou dovolenou u moře.

Webtown.cz

Vytvoříme pro vás www stránky, eshop nebo systém na míru. To vše za lidové ceny.

Nejnovější články

Firemní identita

Firemní identita neboli Corporate Identity je základní nezaměnitelný vizuální styl firmy nebo společnosti.

Přeměna půdy na obytný prostor

Mnoho majitelů domů uvažuje o přeměně staré půdy využívané pouze jako skladiště na komfortní obytný prostor.

Ortopedická pracovní obuv

Mnoho lidí nemůže nosit standardní bezpečnostní obuv kvůli problémům s chodidly. Aby nemuseli používat drahou, na míru vyrobenou obuv, přichází uvex s produktem uvex motion 3XL.

Rekonstrukce panelových domů

Životnost domů a stavebních materiálů není věčná. Stárnutí a poškození se po určité době týká i panelových domů. Kvalitní rekonstrukcí lze nejen prodloužit životnost budovy, ale i zkvalitnit komfort bydlení.

Ochranná obuv se systémem uvex xenova®

Systém uvex xenova® je vysoce výkonný bezpečnostní systém zcela bez kovů pro ochranu chodila v ochranné obuvi.

Proč vlastně používat CRM systém?

CRM systém je každodenním nepostradatelným pomocníkem, bez kterého se žádná firma v rámci svého životního cyklu dříve nebo později neobejde. Díky CRM systému tak získáte přehlednou centralizovanou databázi, kde můžete...

Marketing nemusíte řešit svépomocí

Marketing je nedílnou součástí každého podnikání. I ti podnikatelé, kteří si myslí, že marketing nepotřebují, se bez něj neobejdou.

Zasklené lodžie zvyšují komfort bydlení

Možnost využívat balkony a lodžie i za nepříznivých povětrnostních podmínek umožnuje jejich zasklení. Zasklením balkonu zvýšíte komfort svého bydlení.

Podpořte nás

Přidejte na vaše stránky ikonku e-článků a podpořte tak kvalitu zdejšího obsahu.

<a href="http://www.e-clanky.cz" title="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma"><img src="http://www.webtown.cz/bannery/banner_88_31.gif" alt="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma" /></a>

e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma

Novinky a Aktuality

Konečně...

23.01.2011 Tak konečne jsme zpracovali všechny čekající články na schválení :) Snad to takhle pujde i v budoucnu

Pomalé schvalování

29.08.2010 Omlouváme se všem, za mezeru ve schvalování článků, jenž je způsobena našim válením se na pláži :). Tento týden dáme vše do pořádku

Soutěž o banner na hlavní stránce

26.08.2009 Připravili jsme pro vás soutěž o umístění banneru na hlavní stránce