Piazza Quadrio: objevte netypické zákoutí v centru Prahy

Datum: 01.04.2016 Autor: Daniel Sommer Přečteno: 724
/images/clanky/1459516192_piazza_quadrio_01.jpg

Rušné pražské ulice, které plní davy turistů, nabízejí již velmi málo klidných míst. Příjemná zákoutí, která dokáží překvapit něčím netypickým a nabídnout příležitost pro odpočinek a načerpání energie tu ale stále jsou. Jedním z nich je piazza Quadrio na Národní třídě. Skryté prostranství, jemuž dominuje pohyblivá Socha F. Kafky, se nachází za Obchodním centrem Quadrio.

Více informací


Piazza Quadrio vznikla v roce 2014 společně s dokončením výstavby multifunkčního komplexu Quadrio a zásadně tak proměnila do té doby nevzhledné okolí nad stanicí metra Národní třída. Na piazzu se nejsnadněji dostanete průchodem přes Obchodní centrum Quadrio z ulice Spálená. Svou pozicí v zákrytu okolních budov se piazza Quadrio stala nevšedním klidným místem, které je skryto od ruchu okolních ulic.



Socha F. Kafky

Každého návštěvníka piazzy Quadrio na první pohled zaujme obří pohyblivá hlava Franze Kafky, jejímž autorem je proslulý umělec David Černý. Více než deset a půl metru vysoká plastika s podstavcem o průměru šesti metrů váží třicet devět tun. Mechanická hlava je složená ze čtyřiceti dvou pohyblivých plátů, které otáčí skrytý mechanismus uvnitř sochy. Naprogramovaná choreografie pohybu tváře je dlouhá čtyřicet minut a po uplynutí této doby se opakuje.



Nápaditou choreografii Sochy F. Kafky můžete sledovat při šálku dobré kávy v kavárně Café Level nebo z venkovního posezení v restauracích Polpo a Sushi time. Příjemný zážitek můžete nakonec spojit s nákupem v jednom či více obchodech, které nabízí čtyřpatrové nákupní galerie.

Doporučujeme navštívit

Hubneme cvičením.cz 

Jednoduchý a rychlý způsob, jak na trvalo zhubnout. Rady a tipy jak správně cvičit.  

Stavební rozpočty - Josef Kulda 

Stavební rozpočty a kalkulace staveb vám vytvoří rozpočtář Josef Kulda.

E-shop za skvělou cenu

Profesionální nástroj na správu internetových obchodů. Možnost pronájmu nebo odkoupení e-shopu.

Levná dovolená u moře

Přijďte si vybrat z nabídky více než 150 zemí svojí pohodovou a levnou dovolenou u moře.

Webtown.cz

Vytvoříme pro vás www stránky, eshop nebo systém na míru. To vše za lidové ceny.

Nejnovější články

Firemní identita

Firemní identita neboli Corporate Identity je základní nezaměnitelný vizuální styl firmy nebo společnosti.

Přeměna půdy na obytný prostor

Mnoho majitelů domů uvažuje o přeměně staré půdy využívané pouze jako skladiště na komfortní obytný prostor.

Ortopedická pracovní obuv

Mnoho lidí nemůže nosit standardní bezpečnostní obuv kvůli problémům s chodidly. Aby nemuseli používat drahou, na míru vyrobenou obuv, přichází uvex s produktem uvex motion 3XL.

Rekonstrukce panelových domů

Životnost domů a stavebních materiálů není věčná. Stárnutí a poškození se po určité době týká i panelových domů. Kvalitní rekonstrukcí lze nejen prodloužit životnost budovy, ale i zkvalitnit komfort bydlení.

Ochranná obuv se systémem uvex xenova®

Systém uvex xenova® je vysoce výkonný bezpečnostní systém zcela bez kovů pro ochranu chodila v ochranné obuvi.

Proč vlastně používat CRM systém?

CRM systém je každodenním nepostradatelným pomocníkem, bez kterého se žádná firma v rámci svého životního cyklu dříve nebo později neobejde. Díky CRM systému tak získáte přehlednou centralizovanou databázi, kde můžete...

Marketing nemusíte řešit svépomocí

Marketing je nedílnou součástí každého podnikání. I ti podnikatelé, kteří si myslí, že marketing nepotřebují, se bez něj neobejdou.

Zasklené lodžie zvyšují komfort bydlení

Možnost využívat balkony a lodžie i za nepříznivých povětrnostních podmínek umožnuje jejich zasklení. Zasklením balkonu zvýšíte komfort svého bydlení.

Podpořte nás

Přidejte na vaše stránky ikonku e-článků a podpořte tak kvalitu zdejšího obsahu.

<a href="http://www.e-clanky.cz" title="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma"><img src="http://www.webtown.cz/bannery/banner_88_31.gif" alt="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma" /></a>

e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma

Novinky a Aktuality

Konečně...

23.01.2011 Tak konečne jsme zpracovali všechny čekající články na schválení :) Snad to takhle pujde i v budoucnu

Pomalé schvalování

29.08.2010 Omlouváme se všem, za mezeru ve schvalování článků, jenž je způsobena našim válením se na pláži :). Tento týden dáme vše do pořádku

Soutěž o banner na hlavní stránce

26.08.2009 Připravili jsme pro vás soutěž o umístění banneru na hlavní stránce