TimoCom otevírá online trh celému přepravnímu řetězci

Datum: 30.03.2015 Autor: TimoCom Přečteno: 1320
/images/clanky/1427718197_timocom-bringt-alle-transportteilnehmer-zusammen_900x600px_rgb.jpg




Největší evropská burza nákladů nabídne dopravcům více zakázek díky přístupu výrobních a obchodních firem



Erkrath, 12.3.2015. Budoucnost logistiky ovlivňuje technologický vývoj, zejména posilování automatizace a vzájemné propojování. Tento trend vnímá i provozovatel burzy nákladů, společnost TimoCom, která usiluje o vytvoření online trhu orientovaného na budoucnost, s jehož pomocí bude možné realizovat přepravní zakázky bezpečně a efektivně. IT firma učinila pro dosažení tohoto cíle další logický krok a burzu nákladů a volných vozů TC Truck&Cargo® otevírá evropským výrobním a obchodním firmám. Nadále však platí jedno rozhodující omezení – zasilatelé budou mít možnost pouze zadávat přepravní zakázky a vyhledávat volná vozidla. Vyhledávání nákladů a zadávání volných vozidel nebude těmto zákazníkům umožněno.



Od založení TimoCom v roce 1997 neměly výrobní a obchodní společnosti do burzy nákladů TC Truck&Cargo® přístup, neboť většinu uživatelů tvořily speditérské firmy. Dnes, o osmnáct let později, je podle zástupce firmy TimoCom Marcela Fringse na čase tento přístup změnit: „Díky vývoji informačních technologií, které dnes pracují v reálném čase, zejména díky sociálním sítím a komunikačním programům, jsou lidé již dávno v nepřetržitém spojení. To pochopitelně ovlivňuje i odvětví logistiky a TimoCom musí této výzvě čelit. Naším cílem je optimalizovat procesy pro celý přepravní řetězec, jehož součástí jsou také výrobní a obchodní firmy. Dalším logickým krokem je tedy také jejich zapojení.“ Přejí si to i sami uživatelé TimoCom. „Pravidelné ankety, k nimž naše uživatele v průběhu celého roku zveme prostřednictvím zpráv zasílaných do programu, ukazují, že většina z nich s tímto otevřením souhlasí,“ vysvětluje Frings.



Výrobní a obchodní firmy však budou mít přístup pouze do „zadání nabídek nákladů“ a „přehledu volných vozů“. Možnost vyhledávat náklady a nabízet volné vozy bude i nadále vyhrazena jen speditérům a dopravcům. Provozovatel burzy nákladů je přesvědčen o tom, že otevření trhu výrobním a obchodním firmám nebude mít na jeho zákazníky negativní vliv. Naopak, pro české a slovenské dopravce to může znamenat více přepravních zakázek v celé Evropě. O trvalé vazbě na zákazníka navíc nerozhoduje pouze cena, nýbrž také dobrý a komplexní servis, spolehlivost, odbornost a dodržování termínů.



To prokázaly i dobré zkušenosti s platformou výběrových řízení TC eBid®, jejímž prostřednictvím výrobní a obchodní firmy již od roku 2009 vypisují dlouhodobé zakázky přímo dopravním firmám. Podle vlastních slov zákazníci optimálně využívají potenciál obou produktů – TC Truck&Cargo® i TC eBid® – a daří se jim tímto způsobem zlepšovat své obchodní výsledky. Poptávka a zájem o zpřístupnění burzy přímo zadavatelům od té doby trvale rostou.



Jako přední softwarová firma se TimoCom chová progresivně a řídí se svým prioritním cílem, kterým je sdružování informací o přepravních zakázkách a volných vozových kapacitách – a to pro všechny účastníky přepravy v Evropě.





Více informací o TimoCom najdete na www.timocom.cz.

Doporučujeme navštívit

Hubneme cvičením.cz 

Jednoduchý a rychlý způsob, jak na trvalo zhubnout. Rady a tipy jak správně cvičit.  

Stavební rozpočty - Josef Kulda 

Stavební rozpočty a kalkulace staveb vám vytvoří rozpočtář Josef Kulda.

E-shop za skvělou cenu

Profesionální nástroj na správu internetových obchodů. Možnost pronájmu nebo odkoupení e-shopu.

Levná dovolená u moře

Přijďte si vybrat z nabídky více než 150 zemí svojí pohodovou a levnou dovolenou u moře.

Webtown.cz

Vytvoříme pro vás www stránky, eshop nebo systém na míru. To vše za lidové ceny.

Nejnovější články

Firemní identita

Firemní identita neboli Corporate Identity je základní nezaměnitelný vizuální styl firmy nebo společnosti.

Přeměna půdy na obytný prostor

Mnoho majitelů domů uvažuje o přeměně staré půdy využívané pouze jako skladiště na komfortní obytný prostor.

Ortopedická pracovní obuv

Mnoho lidí nemůže nosit standardní bezpečnostní obuv kvůli problémům s chodidly. Aby nemuseli používat drahou, na míru vyrobenou obuv, přichází uvex s produktem uvex motion 3XL.

Rekonstrukce panelových domů

Životnost domů a stavebních materiálů není věčná. Stárnutí a poškození se po určité době týká i panelových domů. Kvalitní rekonstrukcí lze nejen prodloužit životnost budovy, ale i zkvalitnit komfort bydlení.

Ochranná obuv se systémem uvex xenova®

Systém uvex xenova® je vysoce výkonný bezpečnostní systém zcela bez kovů pro ochranu chodila v ochranné obuvi.

Proč vlastně používat CRM systém?

CRM systém je každodenním nepostradatelným pomocníkem, bez kterého se žádná firma v rámci svého životního cyklu dříve nebo později neobejde. Díky CRM systému tak získáte přehlednou centralizovanou databázi, kde můžete...

Marketing nemusíte řešit svépomocí

Marketing je nedílnou součástí každého podnikání. I ti podnikatelé, kteří si myslí, že marketing nepotřebují, se bez něj neobejdou.

Zasklené lodžie zvyšují komfort bydlení

Možnost využívat balkony a lodžie i za nepříznivých povětrnostních podmínek umožnuje jejich zasklení. Zasklením balkonu zvýšíte komfort svého bydlení.

Podpořte nás

Přidejte na vaše stránky ikonku e-článků a podpořte tak kvalitu zdejšího obsahu.

<a href="http://www.e-clanky.cz" title="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma"><img src="http://www.webtown.cz/bannery/banner_88_31.gif" alt="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma" /></a>

e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma

Novinky a Aktuality

Konečně...

23.01.2011 Tak konečne jsme zpracovali všechny čekající články na schválení :) Snad to takhle pujde i v budoucnu

Pomalé schvalování

29.08.2010 Omlouváme se všem, za mezeru ve schvalování článků, jenž je způsobena našim válením se na pláži :). Tento týden dáme vše do pořádku

Soutěž o banner na hlavní stránce

26.08.2009 Připravili jsme pro vás soutěž o umístění banneru na hlavní stránce