Keramická dlažba v rustikálním stylu. Kde všude je možné ji použít?

Datum: 24.10.2014 Autor: Tomáš Bartošík Přečteno: 669

Rustikální styl. Jak vlastně vypadá?

KeramickáDlažba
StudioKoupelen
LevnáDlažba

Rustikální vzhled keramické dlažby reprezentuje staré, jakoby ochozené podlahy. Spadá do kategorie tzv. cotto stylu. Tento styl je obecně známý především z venkovských chalupa a domů. Současná nabídka známých výrobců keramických produktů nabízí série, které ale vyniknou jak v klasickém, tak i v moderním interiéru. Nemodernější zpracování těchto produktů umožňuje široké možnosti využití a záleží jen na vás, jakému designu dáte přednost.

Když řekneme rustikálních dlažba a obklady, většina z nás si vybaví ty, které připomínají staré cihly a dlažby, v teplých a vřelých barvách. A pokud je sladíte se stylovým nábytkem, případně jimi obložíte třeba kachlové kamna, bude výsledek dokonalý. Dlažby a obklady cotto jsou v podstatě cihlové dlažby s celoprobarveným střepem. Mají svůj nezaměnitelný design a většinou jsou zabarvené dočervena. Tento odstín vzniká při samotném pálení a právě vysoký obsah železa v hlíně, ze které se vyrábí jim dodá charakteristické zabarvení. Typický broušený povrch vzniká při kartáčováním povrchu před samotným zapečením. Jsou vysoce mrazuvzdorné a protiskluzové, což umožňuje použít je v exteriérech.

Rustikální dlažba a obklady se vyrábějí většinou ve čtvercovém formátu, ale najdeme i formáty obdélníkové, které jsou doplněny barevnými dekory, či lištami. Renovovaní výrobci dnes nabízejí rustikální dlažbu a obklady nejen v typickém cihlovém odstínu, ale najdeme také odstíny žluté, růžové, modré či zelené. Tyto odstíny vznikají přimícháním jednotlivým přírodních prvků. K dispozici jsou hladké i strukturované povrchy.

Rustikální dlažba a obklady reprezentuje tzv. venkovský styl, a působí vřelým až intimním dojmem. Většinou stačí doladit interiér a exteriér nábytkem z masívu, nebo z proutí. Pozitivní kouzlo dodá také starodávný nábytek, který seženeme ve starožitnictví. Zkrátka ale nezůstanou ani moderní interiéry. Pokud rustikální dlažbu vyrobenou ve světlých odstínech doplníme moderním a jednoduchým nábytkem, získáme pocitově velmi harmonický prostor, který bude působit útulně a příjemně. Přirozená krása cotto dlažby a obkladů vynikne také na dvorcích, pergolách, chodbách či sklípcích, kde vnese domáckou atmosféru. Špičková kvalita těchto produktů zaručuje nejen vysokou odolnost vůči opotřebení, ale také snadnou a jednoduchou údržbu.

Nabídky současných výrobců cotto dlažby si můžeme prohlédnout ve fotogaleriích, kde získáme nejen nápady, jak zrealizovat svůj interiér či exteriér. Zároveň si můžeme udělat přehled o tom, jak široká je nabídka rustikální dlažby a vybrat si to, co je pro nás nejpřitažlivější.

Doporučujeme navštívit

Hubneme cvičením.cz 

Jednoduchý a rychlý způsob, jak na trvalo zhubnout. Rady a tipy jak správně cvičit.  

Stavební rozpočty - Josef Kulda 

Stavební rozpočty a kalkulace staveb vám vytvoří rozpočtář Josef Kulda.

E-shop za skvělou cenu

Profesionální nástroj na správu internetových obchodů. Možnost pronájmu nebo odkoupení e-shopu.

Levná dovolená u moře

Přijďte si vybrat z nabídky více než 150 zemí svojí pohodovou a levnou dovolenou u moře.

Webtown.cz

Vytvoříme pro vás www stránky, eshop nebo systém na míru. To vše za lidové ceny.

Nejnovější články

Firemní identita

Firemní identita neboli Corporate Identity je základní nezaměnitelný vizuální styl firmy nebo společnosti.

Přeměna půdy na obytný prostor

Mnoho majitelů domů uvažuje o přeměně staré půdy využívané pouze jako skladiště na komfortní obytný prostor.

Ortopedická pracovní obuv

Mnoho lidí nemůže nosit standardní bezpečnostní obuv kvůli problémům s chodidly. Aby nemuseli používat drahou, na míru vyrobenou obuv, přichází uvex s produktem uvex motion 3XL.

Rekonstrukce panelových domů

Životnost domů a stavebních materiálů není věčná. Stárnutí a poškození se po určité době týká i panelových domů. Kvalitní rekonstrukcí lze nejen prodloužit životnost budovy, ale i zkvalitnit komfort bydlení.

Ochranná obuv se systémem uvex xenova®

Systém uvex xenova® je vysoce výkonný bezpečnostní systém zcela bez kovů pro ochranu chodila v ochranné obuvi.

Proč vlastně používat CRM systém?

CRM systém je každodenním nepostradatelným pomocníkem, bez kterého se žádná firma v rámci svého životního cyklu dříve nebo později neobejde. Díky CRM systému tak získáte přehlednou centralizovanou databázi, kde můžete...

Marketing nemusíte řešit svépomocí

Marketing je nedílnou součástí každého podnikání. I ti podnikatelé, kteří si myslí, že marketing nepotřebují, se bez něj neobejdou.

Zasklené lodžie zvyšují komfort bydlení

Možnost využívat balkony a lodžie i za nepříznivých povětrnostních podmínek umožnuje jejich zasklení. Zasklením balkonu zvýšíte komfort svého bydlení.

Podpořte nás

Přidejte na vaše stránky ikonku e-článků a podpořte tak kvalitu zdejšího obsahu.

<a href="http://www.e-clanky.cz" title="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma"><img src="http://www.webtown.cz/bannery/banner_88_31.gif" alt="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma" /></a>

e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma

Novinky a Aktuality

Konečně...

23.01.2011 Tak konečne jsme zpracovali všechny čekající články na schválení :) Snad to takhle pujde i v budoucnu

Pomalé schvalování

29.08.2010 Omlouváme se všem, za mezeru ve schvalování článků, jenž je způsobena našim válením se na pláži :). Tento týden dáme vše do pořádku

Soutěž o banner na hlavní stránce

26.08.2009 Připravili jsme pro vás soutěž o umístění banneru na hlavní stránce