Pivovar Zubr slaví svoje narozeniny

Datum: 10.04.2014 Autor: Lucie Bergerová Přečteno: 1230

V pátek 25. dubna to bude 142 let od položení základního kamene pivovaru Zubr, kde se od roku 1872 vaří pivo klasickým dvourmutovým způsobem podle starých receptur a za využití tuzemských surovin. Pivovar chce slavnostní okamžik oslavit s fanoušky a příznivci piva Zubr prostřednictvím společného setkání v prostorách pivovaru a zahájit tak novou tradici pivovarských slavností. Brány se pro všechny zájemce otevřou již v 15:30 hodin. Vstup na narozeninovou slavnost bude bezplatný.

Pivovar ZUBR
Zubrfest
Zubr

Akce bude slavnostně zahájena v 16:00 hodin, kdy ředitel pivovaru Tomáš Pluháček a sládková pivovaru Nataša Rousková společně narazí soudek májového speciálu Zubr Extra hořký a pronesou narozeninový přípitek, kterým symbolicky otevřou letošní pivovarskou sezónu. „Narozeniny Zubra jsou významnou událostí pro náš pivovar i celé město Přerov. Proto je chceme slavit společně se všemi, kdo mají naše pivo rádi, a zahájit tak novou tradici oslav v našem pivovaru,“ říká Tomáš Pluháček.



Podle Pluháčka mají oslavy i širší význam. „Chtěli bychom pivovar více zpřístupnit veřejnosti. Již loňský Zubrfest, který byl vůbec první akcí tohoto druhu pořádanou v našich venkovních prostorách, přivítala veřejnost s velkým nadšením. Věříme proto, že se i naše narozeninové pivní slavnosti stanou pro všechny příznivce piva Zubr stejnou kultovní akcí jako Zubrfest, který se i letos bude konat v prostorách pivovaru,“ dodává.



Účastníci akce se mohou těšit na ochutnávku několika druhů piv. Některá z nich budou vedena „pivovodem“, tzn., že pivo bude na pípu dopraveno rovnou z tanků v ležáckém sklepě a zákazník tak bude mít možnost ochutnat nefiltrované a nepasterizované pivo přímo z výroby. Čepovat se bude celkem 5 druhů piv: Zubr Gold, kvasnicový ležák Zubr Premium, pivní speciál Zubr Extra hořký 12,5°, nealkoholické pivo Zubr Free a ochucené pivo Zubr yuzu&limeta. Ochutnat bude možné i loňskou novinku Zubr Cider mix v plechovce. Všechna piva budou za jednotnou cenu 20 Kč.



Během odpoledne vystoupí hudební skupiny z přerovského regionu - Arrhythmia, Tchoři, Cookies, Ginger, D.U.B. music a Forum, připraveny budou rovněž zábavné soutěžní akce s pivní tématikou (např. tower building – stavění věže z pivních beden).



Výroba piva má v Přerově bohatou historii. Počátky pivovarnictví v Přerově totiž sahají až do 13. století, kdy bylo městu uděleno právo vařit pivo. V pivovaru na dodržování tradičních postupů výroby dohlíží sládková s týmem odborníků. Přísně sledují jednotlivé fáze výroby piva od výběru a přípravy surovin až po dozrávání piva v ležáckých sklepích. Zubr má dokonce svoji produkci pivovarských kvasnic, které pocházejí z vlastního kvasničného kmene, speciálně určeného pro spodní kvašení piva.





Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. V loňském roce získala značka ZUBR Gold ocenění Absolutní vítěz mezi všemi značkami na soutěži Zlatý pohár Pivex 2013 a obhájila tak ocenění z předešlého roku.

Doporučujeme navštívit

Hubneme cvičením.cz 

Jednoduchý a rychlý způsob, jak na trvalo zhubnout. Rady a tipy jak správně cvičit.  

Stavební rozpočty - Josef Kulda 

Stavební rozpočty a kalkulace staveb vám vytvoří rozpočtář Josef Kulda.

E-shop za skvělou cenu

Profesionální nástroj na správu internetových obchodů. Možnost pronájmu nebo odkoupení e-shopu.

Levná dovolená u moře

Přijďte si vybrat z nabídky více než 150 zemí svojí pohodovou a levnou dovolenou u moře.

Webtown.cz

Vytvoříme pro vás www stránky, eshop nebo systém na míru. To vše za lidové ceny.

Nejnovější články

Firemní identita

Firemní identita neboli Corporate Identity je základní nezaměnitelný vizuální styl firmy nebo společnosti.

Přeměna půdy na obytný prostor

Mnoho majitelů domů uvažuje o přeměně staré půdy využívané pouze jako skladiště na komfortní obytný prostor.

Ortopedická pracovní obuv

Mnoho lidí nemůže nosit standardní bezpečnostní obuv kvůli problémům s chodidly. Aby nemuseli používat drahou, na míru vyrobenou obuv, přichází uvex s produktem uvex motion 3XL.

Rekonstrukce panelových domů

Životnost domů a stavebních materiálů není věčná. Stárnutí a poškození se po určité době týká i panelových domů. Kvalitní rekonstrukcí lze nejen prodloužit životnost budovy, ale i zkvalitnit komfort bydlení.

Ochranná obuv se systémem uvex xenova®

Systém uvex xenova® je vysoce výkonný bezpečnostní systém zcela bez kovů pro ochranu chodila v ochranné obuvi.

Proč vlastně používat CRM systém?

CRM systém je každodenním nepostradatelným pomocníkem, bez kterého se žádná firma v rámci svého životního cyklu dříve nebo později neobejde. Díky CRM systému tak získáte přehlednou centralizovanou databázi, kde můžete...

Marketing nemusíte řešit svépomocí

Marketing je nedílnou součástí každého podnikání. I ti podnikatelé, kteří si myslí, že marketing nepotřebují, se bez něj neobejdou.

Zasklené lodžie zvyšují komfort bydlení

Možnost využívat balkony a lodžie i za nepříznivých povětrnostních podmínek umožnuje jejich zasklení. Zasklením balkonu zvýšíte komfort svého bydlení.

Podpořte nás

Přidejte na vaše stránky ikonku e-článků a podpořte tak kvalitu zdejšího obsahu.

<a href="http://www.e-clanky.cz" title="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma"><img src="http://www.webtown.cz/bannery/banner_88_31.gif" alt="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma" /></a>

e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma

Novinky a Aktuality

Konečně...

23.01.2011 Tak konečne jsme zpracovali všechny čekající články na schválení :) Snad to takhle pujde i v budoucnu

Pomalé schvalování

29.08.2010 Omlouváme se všem, za mezeru ve schvalování článků, jenž je způsobena našim válením se na pláži :). Tento týden dáme vše do pořádku

Soutěž o banner na hlavní stránce

26.08.2009 Připravili jsme pro vás soutěž o umístění banneru na hlavní stránce