Co si dáme na podlahu?

Datum: 22.11.2013 Autor: Tomáš Bartošík Přečteno: 526

http://www.pevero.cz
http://www.iridio.cz
http://

Pokud potřebujeme na podlahu či stěnu nějakou krytinu, máme jistě na výběr. Stěny pokryté tapetami jsou už stále častěji výjimkou, omítky jsou jistě moderní, jen klasickou bílou postupem času vystřídaly veselejší barvy. Na podlahy je velmi vhodným řešením koberec, který ale taky začíná ustupovat a to hlavně z důvodu údržby, protože část dnešní populace trpí alergií a v koberci se, i přes naši námahu a snažení, povětšině alergenům daří velmi dobře.

Další možností je dřevěná či laminátové plovoucí podlaha. To je velmi dobré řešení, jen je třeba dávat pozor na výběr materiálu, vybírat materiály pokud možno co nejkvalitnější. Protože ne všechny plovoucí podlahy, které na trhu jsou, mají životnost takovou, která by nám vyhovovala. A mohli bychom být překvapeni po celkem krátké době, hlavně pokud máme nábytek na kolečkách, či nějakou tu otočnou židli u počítače, můžeme mít brzy na světě problém. A pak tu velkou roli hraje cena, kterou chceme či můžeme do kvalitní podlahy investovat.

Musíte zvážit sami, co právě Vám bude nejlépe vyhovovat, zkusme se proto podívat ještě na další materiál a to keramickou dlažbu. Tento se dostává stále více do popředí. Ale proč?

Je to hlavně proto, že se jedná o materiál, který je velmi pevný, kvalitní a provedení designu je na vysoké úrovni. A také proto, že je vhodný na zavedení podlahového topení, které se do rodinných domků taky instaluje stále častěji. Tím se ruší pověra, že keramická dlažba je do interiérů našich domovů studená a není v našich klimatických podmínkách vhodným materiálem do celého bytu, ale třeba jen do koupelny či kuchyně. Stále častěji se objevuje v předsíni, ale také v obývacím pokoji či dokonce ložnici.

Co se týká vzhledu dlažby je také na vysoké úrovni a určitě i v tomto ohledu máme z čeho vybírat. Některé z keramických společností neváhají totiž přizvat k návrhům designu odborníky na slovo vzaté, třeba módní návrháře, kteří udávají trend módě světové, kterou dokáží velmi zajímavě a vkusně aplikovat i do designů těchto keramických materiálů a dekoračních prvků. Tyto pak můžeme směle použít jako dlažbu, či ve většině případů i na obklady stěn a vytvořit velmi zajímavé prostředí, ve kterém nebudeme mít často pocit, že se díváme právě na keramickou dlažbu, ale úplně jiný materiál.

To jakou dlažbu či obklad kam použít, jaká se kam hodí, aby Vám co nejdéle vydržela, jak se udržuje a jak s ní pracovat Vám jistě poradí třeba na stránkách keramické dlažby. Co se týká formátů i zde je z čeho vybírat, nabídka je hodně široká. A barvy? Kromě klasických přírodních barev jsou kolekce, které jen hýří barvami jak pastelovými, tak i barvami sytějších tónů. Mezi obklady a dlažbami nejsou ale výjimkami ani třpytivé barvy – zlatá či stříbrná nebo barvy s nádechem perleti.

Z povrchových úprav vybíráme podle toho, do které z místností našeho bytu hodláme dlažbu použít. Jiná dlažba je vhodná do interiérů bytových, jiná do hodně zatěžovaných prostor, jako jsou nádražní haly, jiný obklad či dlažbu musíme zvolit do venkovního prostředí, kde budou hrát roli faktory jako je protiskluznost, nasákavost a odolnost proti vlivu okolního prostředí. Takže dlažba leštěná, pololesklá či matná (do interiérů je velmi zajímavá kombinace povrchů), protiskluzová se strukturovaným povrchem apod. Myslím, že je z čeho vybírat, abychom mohli zvolit i tak, aby nám dlažba k naší spokojenosti sloužila po dlouhou řadu let.

Doporučujeme navštívit

Hubneme cvičením.cz 

Jednoduchý a rychlý způsob, jak na trvalo zhubnout. Rady a tipy jak správně cvičit.  

Stavební rozpočty - Josef Kulda 

Stavební rozpočty a kalkulace staveb vám vytvoří rozpočtář Josef Kulda.

E-shop za skvělou cenu

Profesionální nástroj na správu internetových obchodů. Možnost pronájmu nebo odkoupení e-shopu.

Levná dovolená u moře

Přijďte si vybrat z nabídky více než 150 zemí svojí pohodovou a levnou dovolenou u moře.

Webtown.cz

Vytvoříme pro vás www stránky, eshop nebo systém na míru. To vše za lidové ceny.

Nejnovější články

Firemní identita

Firemní identita neboli Corporate Identity je základní nezaměnitelný vizuální styl firmy nebo společnosti.

Přeměna půdy na obytný prostor

Mnoho majitelů domů uvažuje o přeměně staré půdy využívané pouze jako skladiště na komfortní obytný prostor.

Ortopedická pracovní obuv

Mnoho lidí nemůže nosit standardní bezpečnostní obuv kvůli problémům s chodidly. Aby nemuseli používat drahou, na míru vyrobenou obuv, přichází uvex s produktem uvex motion 3XL.

Rekonstrukce panelových domů

Životnost domů a stavebních materiálů není věčná. Stárnutí a poškození se po určité době týká i panelových domů. Kvalitní rekonstrukcí lze nejen prodloužit životnost budovy, ale i zkvalitnit komfort bydlení.

Ochranná obuv se systémem uvex xenova®

Systém uvex xenova® je vysoce výkonný bezpečnostní systém zcela bez kovů pro ochranu chodila v ochranné obuvi.

Proč vlastně používat CRM systém?

CRM systém je každodenním nepostradatelným pomocníkem, bez kterého se žádná firma v rámci svého životního cyklu dříve nebo později neobejde. Díky CRM systému tak získáte přehlednou centralizovanou databázi, kde můžete...

Marketing nemusíte řešit svépomocí

Marketing je nedílnou součástí každého podnikání. I ti podnikatelé, kteří si myslí, že marketing nepotřebují, se bez něj neobejdou.

Zasklené lodžie zvyšují komfort bydlení

Možnost využívat balkony a lodžie i za nepříznivých povětrnostních podmínek umožnuje jejich zasklení. Zasklením balkonu zvýšíte komfort svého bydlení.

Podpořte nás

Přidejte na vaše stránky ikonku e-článků a podpořte tak kvalitu zdejšího obsahu.

<a href="http://www.e-clanky.cz" title="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma"><img src="http://www.webtown.cz/bannery/banner_88_31.gif" alt="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma" /></a>

e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma

Novinky a Aktuality

Konečně...

23.01.2011 Tak konečne jsme zpracovali všechny čekající články na schválení :) Snad to takhle pujde i v budoucnu

Pomalé schvalování

29.08.2010 Omlouváme se všem, za mezeru ve schvalování článků, jenž je způsobena našim válením se na pláži :). Tento týden dáme vše do pořádku

Soutěž o banner na hlavní stránce

26.08.2009 Připravili jsme pro vás soutěž o umístění banneru na hlavní stránce