Neváhejte a pořiďte svým dětem trampolínu!

Datum: 15.07.2013 Autor: Jan Mejsnar Přečteno: 936

Uvažujete jak v letních dnech zaměstnat své ratolesti? Kreslení, dělání báboviček na pískovišti, ani jízda na koloběžce je samotné na dlouho nezabaví? Pořád požadují vaši pozornost, ale vy byste měla doma vypucovat a navařit? Kupte si novinku předchozích let: Trampolínu! Trampolína je fitness nástroj, kterým zaměstnáte ratolesti stejně tak, jako dospělé.

k trampolíně bezpečnostní síť
ochranná fólie, která ochrání trampolínu

Trampolíny se staly v předchozích letech dost známé a potvrzuje to i skutečnost, že cvičení na trampolíně je přidáno od roku 2000 (Sydney) v rámci sportovní gymnastiky mezi sporty prováděné na letních olympijských hrách. Také se ale vyskytují lekce posilování na trampolínách v několika fit centrech, kde posilování se odehrává pod kontrolou instruktorky na trampolínách s velikostí do 140 cm cca. 60-90 minut. Pro děti se pak objevují v lunaparcích, kde se často objevují trampolíny s šířkou větší než 3 m.

Při nákupu trampolíny byste si měli nejprve odpovědět na tyto dotazy: Kým bude trampolína využívána? Kam ji chcete dát, na zahradu nebo do bytu? Jak moc prostoru máte k dispozici? K jakému účelu bude použita? Kolik chcete do trampolíny vrazit peněz?

Trampolíny jsou rozděleny především podle šířky a tvaru. Šířka nejmenších kruhových trampolín se pohybuje zhruba kolem 90 cm a největších zhruba kolem 5 m. Dále je možné zakoupit trampolíny obdélníkového tvaru o rozměru např. 2,1x3,0 m nebo najdete na trhu také skládací trampolíny. Velikost trampolíny je vhodné volit podle účelu cvičení. Pokud tedy chcete trampolínu do menšího bytu je ideální skládací trampolína do průměru 140 cm. Větší trampolíny jsou pak určené do tělocvičny nebo na zahradu.

U trampolín všech velikostí je důležité dodržovat několik bezpečnostních bodů. První bod: Vyberte vhodné místo, kam trampolínu umístíte, aby byla dostatečně stabilní. Druhý bod: Kolem trampolíny je nutné nechat bezpečnostní prostor o šířce minimálně 1 m po celém obvodu. Třetí bod: Zkontrolujte, zda kryt pružin drží na svém místě a žádné pružiny nevyčnívají. Čtvrtý bod: Je rozumné pořídit k trampolíně bezpečnostní síť(pokud není prodáváno dohromady), která může ušetřit mnoho jak drobných, tak i závažnějších poranění. Tato síť je tvořena na omak hladkým výpletem, který minimalizuje případné odřeniny. Pátý bod: U trampolíny by se měly nacházet schůdky pro bezpečnější vstup na trampolínu. Šesté pravidlo: K trampolíně je též možnost pořízení ochranné sítě pod trampolínu, která by měla omezit pohyb ratolestí a domácích miláčků pod trampolínou. Sedmé pravidlo: Platí, že čím menší množství ratolestí na trampolíně řádí, tím je spolehlivější, poněvadž právě velké množství zhmožděnin se objevuje při skocích ratolestí jednoho přes druhého.

Když chcete trampolínu postavit na zahradu, určitě vám přijdou vhod doplňky jako je ochranná fólie, která ochrání trampolínu před špatným působením počasí. Dále je možné koupit např. stan na trampolínu, který rozšiřuje použití trampolíny. Trampolína potom vykouzlí o dost více legrace pro vaše ratolesti a vám nabídne místo a zátiší na uvolnění. Též se vyrábějí moc chytré odkládací závěsné kapsáře, které lze použít pro odložení vašich prstýnků, peněženky, lehké svačinky atd.

Hopsání na trampolíně je nejbezpečnější bez bot nebo s pevnými a pohodlnými botami, které se nesmeknou. Existuje tak možnost zranění tak jako v ponožkách. Před skákáním je důležité lehce zahřát svaly a během samotného hopsání byste měli myslet na dodržování pitného režimu. Hopsání na trampolíně má pozitivní vliv na oběhový systém a správnou funkci srdce a také zlepšuje fyzickou kondici.

Bojíte se už jen údržby trampolíny? To ovšem nemusíte! Stačí pouze mytí běžnými čisticími prostředky a skákání může pokračovat.

Doporučujeme navštívit

Hubneme cvičením.cz 

Jednoduchý a rychlý způsob, jak na trvalo zhubnout. Rady a tipy jak správně cvičit.  

Stavební rozpočty - Josef Kulda 

Stavební rozpočty a kalkulace staveb vám vytvoří rozpočtář Josef Kulda.

E-shop za skvělou cenu

Profesionální nástroj na správu internetových obchodů. Možnost pronájmu nebo odkoupení e-shopu.

Levná dovolená u moře

Přijďte si vybrat z nabídky více než 150 zemí svojí pohodovou a levnou dovolenou u moře.

Webtown.cz

Vytvoříme pro vás www stránky, eshop nebo systém na míru. To vše za lidové ceny.

Nejnovější články

Firemní identita

Firemní identita neboli Corporate Identity je základní nezaměnitelný vizuální styl firmy nebo společnosti.

Přeměna půdy na obytný prostor

Mnoho majitelů domů uvažuje o přeměně staré půdy využívané pouze jako skladiště na komfortní obytný prostor.

Ortopedická pracovní obuv

Mnoho lidí nemůže nosit standardní bezpečnostní obuv kvůli problémům s chodidly. Aby nemuseli používat drahou, na míru vyrobenou obuv, přichází uvex s produktem uvex motion 3XL.

Rekonstrukce panelových domů

Životnost domů a stavebních materiálů není věčná. Stárnutí a poškození se po určité době týká i panelových domů. Kvalitní rekonstrukcí lze nejen prodloužit životnost budovy, ale i zkvalitnit komfort bydlení.

Ochranná obuv se systémem uvex xenova®

Systém uvex xenova® je vysoce výkonný bezpečnostní systém zcela bez kovů pro ochranu chodila v ochranné obuvi.

Proč vlastně používat CRM systém?

CRM systém je každodenním nepostradatelným pomocníkem, bez kterého se žádná firma v rámci svého životního cyklu dříve nebo později neobejde. Díky CRM systému tak získáte přehlednou centralizovanou databázi, kde můžete...

Marketing nemusíte řešit svépomocí

Marketing je nedílnou součástí každého podnikání. I ti podnikatelé, kteří si myslí, že marketing nepotřebují, se bez něj neobejdou.

Zasklené lodžie zvyšují komfort bydlení

Možnost využívat balkony a lodžie i za nepříznivých povětrnostních podmínek umožnuje jejich zasklení. Zasklením balkonu zvýšíte komfort svého bydlení.

Podpořte nás

Přidejte na vaše stránky ikonku e-článků a podpořte tak kvalitu zdejšího obsahu.

<a href="http://www.e-clanky.cz" title="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma"><img src="http://www.webtown.cz/bannery/banner_88_31.gif" alt="e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma" /></a>

e-články.cz - kvalitní zpětné odkazy zdarma

Novinky a Aktuality

Konečně...

23.01.2011 Tak konečne jsme zpracovali všechny čekající články na schválení :) Snad to takhle pujde i v budoucnu

Pomalé schvalování

29.08.2010 Omlouváme se všem, za mezeru ve schvalování článků, jenž je způsobena našim válením se na pláži :). Tento týden dáme vše do pořádku

Soutěž o banner na hlavní stránce

26.08.2009 Připravili jsme pro vás soutěž o umístění banneru na hlavní stránce